EPS NAJAVLJUJE POVECANJE OBIMA RESTRIKCIJA

Sreda, 01.11.2000.

17:29

Izvor: B92

Default images

Podeli:

EPS NAJAVLJUJE POVECANJE OBIMA RESTRIKCIJA Sadasnje restrikcije elektricne energije, kao sto smo i ocekivali, nisu bili od velike pomoci stabilizaciji elektroenergetskog sistema, a povecanje njihovog obima do kvote koja bi koristila Elektroprivredi Srbije po kanonima UN proglasava se humanitarnom katastrofom. Mi se nadamo da cemo izbeci ovakvu situaciju zahvaljujuci humanitarnim isporukama struje i uvozom, ali i vecom stednjom potrosaca, izjavio je u sredu Vlada Marjanovic, direktor sektora za planiranje u ovoj kompaniji. Kako prenosi Radio B92, Marjanovic je napomenuo da nestabilan elektroenergetski sistem Srbije ugrozava i rad susednih elektroprivreda, cije prituzbe vec pristizu u dispecersku sluzbu EPS-a. Dragan Vignjevic, glavni dispecer Elektroprivrede Srbije je upozorio gradjane da u poslednje vreme sistem najvise ugrozava prekomerna potrosnja u vecernjim i jutarnjim satima. On je apelovao na potrosace da stede elektricnu energiju, narocito u vecernjim casovima. "Ako je moguce da iskljucuju bojlere ili jedan deo TA peci, po jednu ili dve sijalice gde god je to moguce... Nema elektricne energije koju mozemo da povucemo za takve potrebe, sto znaci da cemo sigurno biti prinudjeni, ako se nastavi takav trend i ako se nastave protesti suseda, da obim redukcija povecamo", dodao je Vignjevic. Elektroprivreda Srbije je ponovo apelovala na gradjane da redovnije placaju racune za struju, jer to je jedini izvor prihoda EPS-a. Firme i gradjani trenutno duguju ukupno 4,8 milijardi dinara,odnosno oko 100 miliona maraka, a dug domacinstava iznosi 2,8 milijardi dinara. Predstavnici EPS-a su saopstili novinarima da je ova kompanija vec pripremila mere za poboljsanje situacije, koji ce ovih dana biti predlozeni Vladi Srbije.

Sadasnje restrikcije elektricne energije, kao sto smo i ocekivali, nisu bili od velike pomoci stabilizaciji elektroenergetskog sistema, a povecanje njihovog obima do kvote koja bi koristila Elektroprivredi Srbije po kanonima UN proglasava se humanitarnom katastrofom. Mi se nadamo da cemo izbeci ovakvu situaciju zahvaljujuci humanitarnim isporukama struje i uvozom, ali i vecom stednjom potrosaca, izjavio je u sredu Vlada Marjanovic, direktor sektora za planiranje u ovoj kompaniji. Kako prenosi Radio B92, Marjanovic je napomenuo da nestabilan elektroenergetski sistem Srbije ugrozava i rad susednih elektroprivreda, cije prituzbe vec pristizu u dispecersku sluzbu EPS-a.

Dragan Vignjevic, glavni dispecer Elektroprivrede Srbije je upozorio gradjane da u poslednje vreme sistem najvise ugrozava prekomerna potrosnja u vecernjim i jutarnjim satima. On je apelovao na potrosace da stede elektricnu energiju, narocito u vecernjim casovima. "Ako je moguce da iskljucuju bojlere ili jedan deo TA peci, po jednu ili dve sijalice gde god je to moguce... Nema elektricne energije koju mozemo da povucemo za takve potrebe, sto znaci da cemo sigurno biti prinudjeni, ako se nastavi takav trend i ako se nastave protesti suseda, da obim redukcija povecamo", dodao je Vignjevic.

Elektroprivreda Srbije je ponovo apelovala na gradjane da redovnije placaju racune za struju, jer to je jedini izvor prihoda EPS-a. Firme i gradjani trenutno duguju ukupno 4,8 milijardi dinara,odnosno oko 100 miliona maraka, a dug domacinstava iznosi 2,8 milijardi dinara. Predstavnici EPS-a su saopstili novinarima da je ova kompanija vec pripremila mere za poboljsanje situacije, koji ce ovih dana biti predlozeni Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare