Praktični saveti

Sastojak koji momentalno tera komarce, svi ga imamo u kući

Volimo leto, ali ne i dosadne komarce koji grabe svaku priliku da nam otežaju život u toplim mesecima...

08.07.2024.

20:38

Izvor: Zadovoljna.hr/L.Š.

13
Sastojak koji momentalno tera komarce, svi ga imamo u kući
Photoroyalty/Shutterstock

Podeli:

Letnje večeri na otvorenom su zaista predivne, ali jedan od najvećih problema su uporni komarci koji nam ne daju mira pa nam vrlo lako mogu pokvariti uživanje u toplim letnjim noćima.

Mnogi će se složiti da je u pojedinim predelima večernje druženje na otvorenom gotovo pa i nemoguće, stoga mnogi traže spas u raznim proizvodima, poput spirala i sprejeva.

Poznato je da komarce privlače određeni mirisi na ljudskoj koži i zbog toga nam male napasti često piju krv. Srećom, postoji prirodan, jeftin i jednostavan način koji zaista deluje.

Radi se o – crnoj kafi.

Iako miris zapaljene crne kafe nije najprijatniji za ljude, on je izuzetno delotvoran kada je reč o teranju komaraca. Ovaj trik posebno dobro funkcioniše jer je crna kafa lako dostupna i jeftina, a postupak ne zahteva posebne veštine ili pripreme. Sve što vam treba je tanjir, malo mlevene crne kafe i upaljač ili šibice.

Nekoliko kašika crne kafe stavite na plitki tanjir ili na drugi nezapaljivi predmet, pa zapalite kafu. Ubrzo će kafa početi da izgara, a gusti dim oteraće komarce.

Preporuka je da stavite nekoliko tanjira s kafom oko stola na terasi, balkonu ili u dvorištu, a razliku ćete videti dosta brzo.

Iako izgaranje kafe stvara neprijatan miris, vredi isprobati ovaj trik, posebno ako se nalazite kraj močvarnog područja.