Fitnes i dijeta

Smršajte za 7 dana uz ovih 8 saveta nutricionistkinje

Kažu da se tela za leto grade zimi - ali ova nutricionistkinja tvrdi da možete biti spremni za plažu u samo nedelju dana.

30.05.2024.

9:36

Izvor: Večernji.hr

0
Smršajte za 7 dana uz ovih 8 saveta nutricionistkinje
Pixel-Shot/Shutterstock

Podeli:

Gabrijela Pikok deli osam saveta za transformaciju vašeg stasa u sedam dana, koji će biti olakšanje onima koji odlažu zdravu ishranu i vežbanje u hladnijim mesecima.

"Iako postizanje 'tela za plažu' u samo jednoj nedelji možda ne zvuči realno ili zdravo, postoje jednostavne promene u životnom stilu koje svako može napraviti kako bi se osećao samopouzdanije i energičnije u kratkom roku", rekla je Pikok u intervjuu za The Sun.

Slavna nutricionistkinja - koja je radila i s princezom Beatris i princom Harijem - kaže da je njen prvi savet strateški hidrirati. Kaže da biljni čajevi pospešuju metabolizam, pa ih je najbolje piti rano ujutro. Osim toga, voda s dodatkom limuna i krastavca može smanjiti nadutost, što je korisno ako skidate majicu za sunčanje na pesku.

Budući da zbog prekomernog zadržavanja vode tela izgledaju naduvano, drugi savet stručnjakinje je izbegavanje previše natrijuma. Pikok kaže da je zamena soli začinskim biljem i začinima jedan jednostavan način za smanjenje unosa natrijuma, što znači da nećete unositi previše vode.

Treće, nutricionistkinja preporučuje povećanje unosa proteina, jer na taj način čuvate čistu mišićnu masu. Pikok je rekla da su meso, grčki jogurt, kuvana jaja i povrće s humusom laka zamena za prerađenu hranu poput čipsa ili lanenih pločica.

Četvrto, stručnjakinja savetuje da ljudi na dijeti uključe niz složenih ugljenih hidrata, uključujući kvinoju, slatki krompir i smeđu rižu. Takvi ugljeni hidrati pokreću telo i duže ostavljaju osećaj sitosti, što znači da nećete posezati za slatkim poslasticama ili slanim grickalicama pre letnjeg dana na plaži.

Ground Picture/Shutterstock

Peti savet vrti se oko vlakana. Vlaknasta hrana poput voća i povrća pomaže probavi i dodatno deluje na zaustavljanje nadutosti.

Šesto - jedite međuobroke strateški. Pikok kaže da bi trebalo da napunite svoj ormarić namirnicama kao što su orašasti plodovi i semenke koje ćete grickati ako ogladnite - ali nemojte pojesti celu kesicu.

Nutricionistkinja je rekla da je njeno sedmo pravilo - stroga kontrola porcija.

Na kraju, kao osmo, možda se čini kao bizaran savet, ali Pikok kaže da dobar san može pomoći u stvaranju fantastičnog tela na plaži. Stručnjakinja preporučuje 7-9 sati sna noću, rekavši da nedostatak sna može poremetiti nivo hormona i povećati želju za nezdravom hranom, što će uticati na vaš izgled u vrućim letnjim danima.