Fitnes i dijeta

Jelena Dokić nakon što je drastično smršala: "Osećate se jednako loše..." FOTO

Bivša teniserka izgubila je 20 kilograma za deset meseci, ali i dalje se suočava s uvredljivim komentarima.

02.07.2024.

15:46

Izvor: superžena

53
Jelena Dokić nakon što je drastično smršala: "Osećate se jednako loše..." FOTO
EPA-EFE/MORGAN HANCOCK

Podeli:

Bivša teniserka Jelena Dokić smršala je čak dvadeset kilograma nakon što se dugo suočavala s raznim oblicima uvredljivih komentara zbog svog fizičkog izgleda, te je nedavno iznenadila javnost fotografijama koje je objavila i pokazala kako izgleda – pre i posle.

Istakla je tada da je najvažnije da je srećna u svojoj koži i da je donela odluku da smrša najviše radi zdravlja, ali i danas se nosi s negativnim komentarima koji su joj izuzetno teško padali, pa se borila i s depresijom.

Nakon njene objave na Instagramu, gostovala je u australijskoj televizijskoj emisiji "Today Show", gde se osvrnula na poslednje napade na društvenim mrežama.

"Krenula sam na putovanje ka zdravlju i smršala 20 kilograma, ali ni to nije dovoljno dobro. Neki veruju da se više ne zalažem dovoljno za one među kojima sam nekada bila. Tako da se nakon svega osećate jednako loše – ako nešto uradite i ako to ne uradite", priznala je Jelena Dokić.

Kako je navela, kritikuju je i zbog toga što navodno više ne predstavlja plus-sajz osobe te ih na taj način više ne podržava. Otkrila je i detaljno kako je uspela da izgubi tih famoznih 20 kilograma.

"Imala sam određene zdravstvene probleme, htela sam da postanem zdravija. Kad sam prošle godine napunila 40 godina, počela sam da razmišljam o svojoj familijarnoj istoriji dijabetesa, visokog krvnog pritiska i srčanih problema. Takođe, moj profesionalni angažman se dramatično povećao i morala sam da budem spremnija, fizički i mentalno, da imam više energije da održim korak. Morala sam jesti zdravije da bih to postigla", ispričala je Jelena Dokić.

"Prestala sam da jedem kasno uveče, posebno hamburgere, pice, pomfrit i poslastice, jer sam se zbog njih osećala tromo kada bih morala rano da se budim i hvatam ranojutarnje letove. Tako da više ne jedem teške obroke noću i ne jedem nakon 19 časova", priznala je.

"Ne zaboravite da je u redu plakati kada stvari ne idu kako treba, ali da je isto tako važno da prihvatite svoja osećanja i ako vas ponos i sreća teraju da plačete – plačite i tada. Ne krijte emocije. U redu je da plačete kada ste tužni, isto kao i da plačete kada ste srećni i ponosni na sebe. Ja plačem zato što sam ponosna i srećna na to što sam postigla u poslednje tri godine. Život mi se preokrenuo i bilo je tu puno loših dana, usamljenih dana, i dana kada sam jecala na podu kupatila. Ali nisam se samosažaljevala, već sam izabrala da ustanem i da opet budem dobro", napisala je između ostalog Jelena Dokić uz fotografiju sa suzama u očima, ali suzama radosnicama.