Uređenje doma

Šta raditi ako se štedljiva sijalica razbije?

Prema uputstvu Agencije za zaštitu životne sredine SAD (U.S. Enviromental Protection Agency) za odlaganje slomljenih kompaktnih fluo (štedljivih) sijalica, ako vam se desi da se sijalica razbije u stanu treba da preduzmete sledeće korake.

Utorak, 12.02.2013.

16:23

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Sta raditi ako se stedljiva sijalica razbije? 1. Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provetravati 15 minuta. 2. Sakupiti staklene ostatke sijalice koriscenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama buduci da ziva prodire kroz kozu). 3. Lepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla. 4. Pod obrisati vlaznim papirom ili krpom. 5. Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, kesu iz usisivaca nakon ciscenja treba izvaditi 6. Sve predmete upotrebljene za ciscenje, kao i kesu iz usisivaca, treba odloziti u plasticnu kesu, i dobro je zatvoriti . 7. Odecu ili posteljinu na koje su pali delovi sijalice ne treba vise upotrebljavati, vec ih treba baciti. Foto: vorax/sxc.hu, sxc.hu Super zena Prema uputstvu Agencije za zastitu zivotne sredine SAD (U.S. Enviromental Protection Agency) za odlaganje slomljenih kompaktnih fluo (stedljivih) sijalica, ako vam se desi da se sijalica razbije u stanu treba da preduzmete sledece korake. Sta preduzeti kada se kompaktna fluo (stedljiva) sijalica razbije u stanu, a sto nije istaknuto na fabrickim pakovanjima!

1. Otvoriti prozor i napustiti prostoriju. Provetravati 15 minuta.

2. Sakupiti staklene ostatke sijalice korišćenjem krutog papira ili kartona (nikako golim rukama budući da živa prodire kroz kožu).

3. Lepljivom trakom sakupiti male fragmente stakla.

4. Pod obrisati vlažnim papirom ili krpom.

5. Ukoliko se preostali ostaci usisavaju, kesu iz usisivača nakon čišćenja treba izvaditi

6. Sve predmete upotrebljene za čišćenje, kao i kesu iz usisivača, treba odložiti u plastičnu kesu, i dobro je zatvoriti .

7. Odeću ili posteljinu na koje su pali delovi sijalice ne treba više upotrebljavati, već ih treba baciti.

Foto: vorax/sxc.hu, sxc.hu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.