Životne priče

Fatalna Monika Beluči: Najatraktivnija žena na svetu slavi rođendan FOTO

Glumica i manekenka Monika Beluči sutra proslavlja rođendan. Napuniće 57 godina, ali je i dalje često srećemo na listama najlepših i najseksepilnijih žena na planeti.

Sreda, 29.09.2021.

10:57

Izvor: B92

Fatalna Monika Beluči: Najatraktivnija žena na svetu slavi rođendan FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Rođena je 30. septembra 1964. godine u italijanskom gradiću Čita di Kastelo kao jedinica u skromnoj porodici, a karijeru manekenke je započela kada je imala trinaest godina.

Na poziv agencije Elit model menadžment, 1988. preselila se u evropski modni centar Milano, uspostavila saradnju sa tada nepoznatim modnim kreatorima Dominikom Dolčeom i Stefanom Gabanom i postala zaštitno lice njihovog brenda Dolče i Gabana.

U svet filma zakoračila je početkom devedesetih, a svetsku slavu joj je donela uloga Malene.

Film "Malena" otkriva neobičnu priču o očaranosti i sanjarenju Renata, trinaestogodišnjaka koji je opsednut Malenom, najlepšom i najpoželjnijom ženom u gradu koja živi sama jer joj je muž otišao u vojsku.

U ovom filmu Monika je predstavljena kao ikona lepote, filmskog glamura i šarma, poput nekih velikih diva iz prošlosti.

Glumila je u filmovima "Drakuča", "Pakt sa vukovima", "Apartman", "Otpozadi", "Jecaji sunca", "Stradanje Hristovo", "Na mlečnom putu". Prva je glumica koja je u šestoj deceniji igrala Bondovu devojku – imala je punih 50 godina kada se pojavila u epizodnoj ulozi u filmu "Spektra".

Bila je u braku sa francuskim glumcem Vinsentom Kaselom od 1999. do 2013. godine i sa njim ima dve ćerke.

Retka kombinacija savršenog lica i zanosnog tela Moniki Beluči je donela titulu seks-simbola i smatra se jednom od najlepših žena. Brojni časopisi za muškarce je redovno svrstavaju u sam vrh svojih izbora lepote i seksepila, a glumica je o svom izgledu u intervjuu za BBC rekla:

"Lepota je hendikep ako si glup, ali ne i ako si inteligentan i znaš kako da iskoristiš svoju lepotu. Osećam se dobro i prijatno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi životi su jednostavno tako užasni. Jako se nelagodno osećaju sami sa sobom. Srećna sam što sam voljena. Imam divnu porodicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.