Fitnes i dijeta

Možete i vi da imate isklesane trbušnjake kao Ivana Španović, radite ovu vežbu svaki dan

Ivana Španović pokazala je vežbu koja jača trbušnje mišiće

22.06.2024.

13:30

Izvor: Wanted.rs

4
Možete i vi da imate isklesane trbušnjake kao Ivana Španović, radite ovu vežbu svaki dan
Profimedia/Vincent Curutchet/KMSP

Podeli:

Bez obzira na godišnje doba, uvek pravi trenutak da učinite nešto dobro za svoje telo i organizam, a kada tu odluku prate zadovoljavajući vizuelni rezultati, složićemo se da je to „win win" situacija.

Ivana Španović, vrhunska sportistkinja, svakodnevno posvećuje vreme treningu, ali i održavanju balansirane ishrane. NJen fokus na zdravom životu podrazumeva i redovne vežbe za jačanje i oblikovanje stomaka, koje su ključne ne samo za sportske uspehe, već i za opšte zdravlje i dobrobit tela.

Ivana je inspiracija mnogima kada je u pitanju disciplina, posvećenost i želja za postizanjem najboljih rezultata, kako na sportskom terenu, tako i u životu van njega.

Pored vežbi za stomak, uključite i vežbe koje angažuju celo telo, kao što su kardiovaskularne vežbe i trening snage. Ovo će vam pomoći da sagorite kalorije i održite vitku liniju. Što se tiče vežbanja, Ivana svaki dan radi ovu vežbu koja joj jača trbušne mišiće.

Još 2022. Ivana Španović je svojim pratiocima na Instagramu pokazala jednu veoma jednostavnu vežbu koju mogu da rade gde god. U svom domu, teretani ili prirodi. U pitanju je plank (plenk/ izdržaj). Plank je statična vežba koja aktivira trbušnjake, leđa i druge mišiće celog tela. Plank je vežba za koju nije potrebna nikakva oprema jer se izvodi vlastitom težinom. Može se raditi na podlakticama ili na dlanovima s izduženim rukama u visokom planku, uključuje i mišiće gluteusa, leđa, ramena, bicepsa i tricepsa, a s ciljem ojačavanja core-a. Ostanite u plank položaju što duže možete i vremenom povećavajte broj minuta.