Fitnes i dijeta

Za lakše mršavljenje: Jedite ovih 5 namirnica, sadrže gotovo nula kalorija VIDEO

Lični trener predložio je pet namirnica koje mogu pomoći pri mršavljenju.

15.10.2024.

18:51

Izvor: superžena

0
Za lakše mršavljenje: Jedite ovih 5 namirnica, sadrže gotovo nula kalorija VIDEO
shisu_ka/Shutterstock

Podeli:

Fitnes stručnjak Tomas Vajthed, poznat kao The Lean Machines, odnosno pod imenom @thomasjwhitehead na Instagramu, otkrio je pet namirnica koje sadrže "gotovo nula kalorija" i koje mogu pomoći pri mršavljenju.

Znamo koliko je izazovan zadatak i komplikovan proces mršavljenja i skidanja onog viška koji nas stalno nervira, ali ovaj trener redovno deli savete o ishrani, zdravom životu i fitnesu, pa je u svom najnovijem video-snimku naveo pet namirnica uz koje će vam mršavljenje ići lakše.

Imaju "gotovo nula kalorija", a među njima se nalazi i mnogima omiljeno piće - kafa, koja ovde zauzima prvo mesto.

"Malo ljudi zna da je kofein glavni sastojak u 90 posto proizvoda za sagorevanje masti, jer deluje kao sredstvo za suzbijanje apetita", izjavio je.

Vraćamo se hrani, a drugi predlog je – bela riba.

"Bela riba je jedan od najčišćih izvora proteina, jer na 100 grama sadrži samo 85 kalorija i 20,2 grama proteina", objašnjava ovaj fitnes stručnjak.

Mironov Vladimir/Shutterstock

Kao treću stavku na spisku navodi - zeleno lisnato povrće, i to bilo koje.

"Ako želite malu prečicu za lakše mršavljenje, doslovno uzmite što više zelenog povrća s ostalom hranom", predlaže. Za one koji nisu ljubitelji povrća, poručio je - odrastite.

Na kraju, jedno od "najboljih proteina" - belance.

"Ne kažem da bi trebalo da se odreknete celih jaja, ali ako dodate belance uz svoja uobičajeno pripremljena jaja, to je pravi preokret", smatra Tomas. Prema njegovim rečima, 100 grama belanca ima samo 48 kalorija i gotovo 11 grama proteina.

Njegov poslednji predlog su sveže bobice, za sve koji obožavaju slatkiše. Sadrže prirodne šećere, ali su niskokalorične, pa će "rešiti problem", navodi Tomas, a pogledajte kako je to objasnio u svom najnovijem snimku.