Taktika "neosvojive tvrđave" neće dati rezultate – bolje pokažite emocije

Poznati stručnjak tvrdi da vam ova taktika neće ponoć.

Nedelja, 12.03.2023.

14:08

Izvor: novosti.rs

Taktika
Foto: Dodokat/shutterstock

Podeli:

Metju Hasi, jedan od stručnjaka za veze i muško-ženske odnose, smatra da vam taktika "neosvojive tvrđave" neće pomoći i to je objasnio na sledeći način:

"To vam je kao da mlatite mišem ispred mačke, mačka poludi i čim ispustite miša, nju više ne interesuje", tvrdi on.

Hasi smatra da je važno više voditi se emocijama nego logikom i dodaje da je samopouzdanje ključno za uspešnu ljubavnu vezu.

On je poručio da ne treba stvari shvatati isuviše ozbiljno:

"To što tražite nešto ozbiljno ne znači da ćete ga i naći tako što ćete biti previše ozbiljni. Na kraju krajeva, sve je u samopouzdanju.

Svojim klijentima savetuje da nikako ne glume da su neosvojivi jer to neće dati rezultata:

"Stvar je samo u tome da sebe predstavite kao samouverenu osobu koju bi neko želeo da upozna. Neko mudar mi je jednom rekao: 'Budi Rubikova kocka koja nije baš sasvim završena' jer, kad jednom složiš tu kocku, ostaviš je i više nije zanimljiva".

Metju kaže da, ukoliko želite da ostvarite kontakt sa nekom novom osobom, pokažete emocije:

"Na primer, umesto da nekoga pitate koja je njegova omiljena destinacija na koju bi putovao, što zvuči kao razgovor za posao, uključite emocije i pitajte zašto je to njegova omiljena destinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare