Bitnija od lepote: Ruski psiholog tvrdi da je ova osobina ključna za ženu u odnosu sa muškarcem

Kako ističe psiholog Mihail Labkovski, jedna osobina žene bitnija je od njene lepote i obrazovanja.

Sreda, 27.09.2023.

14:58

Izvor: Glossy

Bitnija od lepote: Ruski psiholog tvrdi da je ova osobina ključna za ženu u odnosu sa muškarcem
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Ruski psiholog Mihail Labkovski širom sveta je prepoznatljiv po svojim, nekada i surovim, shvatanjima.

Tokom svoje karijere duge trideset godina zagovarao je teoriju da u životu treba uvek raditi ono što volimo i želimo, a u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu, kao i ljudskog postojanja.

Labkovski smatra da od njega zavise mnoge stvari, kao što su sreća u ljubavi, uspeh na poslu i kvalitet života, uopšteno. Takođe, napominje da je zabluda da uspešni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, već je situacija obrnuta!

Ako imate samopoštovanja i prihvatate sebe, to je put do uspeha!

"Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne lepote, obrazovanja i talenata, ali čovek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti srećniji i jači, pametniji, lepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobeđuje sve!"

Kako je to objasnio Mihail Labkovski:

"Drage devojke, često pitate zašto je samopouzdanje važnije od lepote i kako utiče na odnose sa suprotnim polom. Kažem vam – samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana.

Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouveren govor. Možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti pre ili kasnije.

Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, u redu je – život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu sa nekim. Treće, samouverena žena privlači iste samouverene i snažne muškarce. Muškarci sa niskim samopoštovanjem, nesigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.

Volite sebe, na kraju krajeva. Vežbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada", istakao je Labkovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.