Uređenje doma

Za kompletno uživanje: Baštenska ljuljaška je savršen detalj

Praktične su, lake za održavanje i idealne su za popodnevni odmor i razonodu.

Nedelja, 25.04.2021.

07:55

Izvor: Super žena

Za kompletno uživanje: Baštenska ljuljaška je savršen detalj
Foto: Shutterstock

Podeli:

Iako je lepo vreme počelo, imate još dovoljno vremena da se pozabavite svojim dvorištem i dozvolite mu da zasija punim sjajem.

Primetili ste da vašoj baštici i terasi punoj cveća i zelenog bilja fali jedan detalj koji bi bio lep i zabavan. Predlažemo vam da razmislite o ljuljašci, ne tako klasičnom komadu, ali ipak praktičnom i lepom.

Ljuljaška će dati posebnu atmosferu i stvoriće okrepljujuće mesto za uživanje. Pejzažne arhitekte navode da joj je jedina mana to što bi tokom hladnog vremena trebalo da se skloni sa otvorenog prostora, jer zavisno od materijala može biti podložna bržem propadnju.

Metalne, kao i one od PVC-a su dugotrajnije, a najtraženije godinama su ljuljaške od ratana i poliratana, jer su lagane, otporne na truljenje na vremenske uslove. Ono što ljuljašku čini udobnim mestom za sedenje su jastučići koji bi trebalo da budu pažljivo odabrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare