Uspešne žene

Bere maline i balira seno: Anđela (17) je prvakinja u bacanju kugle, a sad hoće i Evropu da osvoji

Sedamnaestogodišnja Anđela Obradović iz gornjomilanovačkog sela Družetići već četiri godine je članica Atletskog kluba Sloboda i bavi se bacanjem kugle. Nakon zapaženih rezultata koje je ostvarila u državnim takmičenjima, dve godine zaredom je najbolja u Srbiji u ovoj disciplini.

Četvrtak, 30.06.2022.

13:54

Izvor: RINA

Bere maline i balira seno: Anđela (17) je prvakinja u bacanju kugle, a sad hoće i Evropu da osvoji
Foto: RINA

Podeli:

"Pred Anđelom je sada Evropsko prvenstvo za mlađe juniore koje se održava od 4. do 7. jula u Jerusalimu. Na poslednjem takmičenju održanom u Baru 12. maja, postala je prvakinja Balkana, rezultatom 16.37 kojim je poboljšala nacionalni rekord i time došla na šesto mesto Top liste Evrope. Anđela je proteklog vikenda učestvovala na Seniorskom prvenstvu Srbije gde je pobedila i time pokazala da se nalazi u odličnoj formi", rekao je Slobodan Nidžović, trener Atletskog kluba Sloboda.

Inače, Anđela je učenica Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku, a trenutno se nalazi u Kragujevcu na polslednjim pripremama pred odlazak u Izrael.
Anđela ima dve sestre i brata i u svom selu poznati su kao izuzetna deca koja ne prezaju od rada, pa tako i Anđelu možete videti kako bere maline ili kako balira seno sa ocem.

Ovaj sportski biser otkrio je Miloljub Ristanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Ivo Andrić iz Pranjana koji ju je uveo u svet sporta, i pod čijim rukovodstvom je postigla prve rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare