Od uloga u sapunicama do dive crvenog tepiha: Salma Hajek slavi rođendan FOTO

Salma Hajek (56) je rođena na današnji dan u Koacakoalkos u blizini Verakruzu u Meksiku.

Petak, 02.09.2022.

12:32

Izvor: B92

Od uloga u sapunicama do dive crvenog tepiha: Salma Hajek slavi rođendan FOTO
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Njena majka Dijana u to vreme već je imala ozbiljnu karijeru operske pevačice, a zahvaljujući svome suprugu, Libancu Samiju Hajeku, cenjenom stručnjaku za naftu sa velikim političkim ambicijama, živela je na visokoj nozi:

"U detinjstvu sam imala baš sve što sam poželela. Da sam htela tigra, dobila bih ga. Bila sam pravo razmaženo derište koje je zimovalo u najskupljim američkim odmaralištima, a letovalo na najlepšim obalama Mediterana", pričala je.

Njena karijera je počela kada je imala 22 godine i kada se proslavila ulogom u seriji "Tereza" ​​iz 1989. godine.

Serija je trajala dve godine (125 epizoda), a njen talenat učinio ju je zvezdom u Meksiku. Brzo nakon vrtoglavog uspeha u svojoj zemlji, Salma se preselila u Los Anđeles, pohađala je časove engleskog i glume, a ubrzo je počela da dobija uloge u filmovima.​

Svetsku slavu su joj obezbedile uloge u fimovima "Desperado", "Od sumraka do svitanja", "Divlji divlji zapad", a uloga čuvene slikarke Fride Kalo u filmu "Frida", doneo joj je nominaciju za Oskara.

Salma se proslavila i kao producent uspešne televizijske drame Ružna Beti, sa Amerikom Fererom u glavnoj ulozi.

Svoj privatni život je dosta dobro krila, ali poznato je da je bila u vezi sa kolegom Edvardom Nortonom i Džošom Lukasom.

Ipak njeno srce je ukrao jedan od najbogatijih Francuza. Kada je 2006. na velikoj izložbi umetnina u venecijanskoj "Palazzo Grassi" srela Fransoa-Henrija Pinoa, niko nije verovao da će taj susret biti sudbonosan. Ali kad je 21. septembra 2007. rodila svoje prvo, a njemu treće dete, Valentinu Palomu, među njima stvorena je neraskidiva veza:

"Kada sam upoznala Fransoa nisam verovala da ću sa njim imati nešto, a onda sam počela da verujem da je on idealan muškarac za mene. Ostala sam u drugom stanju i postala svesna kako je jedina stvar koju želim u životu to da postanem majka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare