A u podne – votka! Jutarnja rutina princeze Margaret za život bez stresa

Prema odlomku iz knjige Ma’am Darling Krega Brauna, jutra princeze Margaret su bila veoma opuštena, ali i ekstravagantna.

Subota, 15.10.2022.

10:06

Izvor: B92

A u podne – votka! Jutarnja rutina princeze Margaret za život bez stresa
Foto: Profimedia

Podeli:

Princeza Margaret (1930-2002), mlađa sestra preminule britanske kraljice Elizabete II, važila je za jednu od najlepših britanskih princeza ikad. Pored svoje lepote bila je poznata i po neobičnom stilu življenja koji se često kosio sa strogim dvorskim protokolima.

Dok je Elizabeta vladala, mlađa i lepša Margareta je bila ona koja je živela kao kraljica i uzrokovala skandale.

"Ona je bahati snob koji se rođenoj baki rugao jer je nižeg staleža", rekla je jedna pripadnica britanskog dvora o sestri kraljice Elizabete II, princezi Margareti, šezdesetih godina prošlog veka.

"Budi se u devet, doručkuje u krevetu i onda dva sata čita novine koje razbaca po sobi. Kupa se sat vremena, oblači svaki dan drugu haljinu i pije votku oko 11. Nešto kasnije popodne silazi na lagani ručak od tri jela tokom kojeg ona i njena majka popiju flašu vina", rekao je njen batler kasnih sedamdesetih, a podaci su pre neko vreme "procureli" u javnost.

O njenoj rutini za život bez stresa zabeleženo je da se budila u 9 sati i da je "doručak u krevetu, a zatim dva sata u krevetu slušala radio, čitala novine (koje je uvek ostavljala razbacane po podu) i neprekidno pušila". Zatim se oko 11h kupala se – ali ne sama. Kupku je pripremala sobarica i trajala je oko sat vremena.

Oko pola jedan bi došao red na "votku za razbuđivanje", a oko 13:00 pridružila bi se Kraljici majci na ručku od četiri jela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare