Postoji razlika: Evo kako raskidaju žene, a kako muškarci

Prekid veze svakome teško pada, a da li ste znali da postoje velike razlike u načinu raskidanja između žene i muškarca?

Četvrtak, 20.04.2023.

20:09

Izvor: Ženski magazin

Postoji razlika: Evo kako raskidaju žene, a kako muškarci
Foto: Ground Picture/Shutterstock

Podeli:

Iako se smatra da su muškarci čvršći od nas žena i da retko kada pokazuju emocije, kada je reč o raskidanju, stereotipi se prekidaju. Muškarcima je teže i treba im više vremena da prekinu vezu, nego ženama!

Po nekim studijama koje su istraživale muško-ženske odnose, a uz to i raskide, istraživači su došli do zanimljivog zaključka: ženama je potrebno maksimum šest dana da donesu odluku, dok je muškarcima potrebno više vremena (oko mesec dana). Ovo samo govori o tome koliko muškarci preispituju svoju odluku i koliko u stvari vole kada su u vezi.

Metode raskida

Što se tiče konkretnog načina na koji raskidaju, većina žena je odlučila da je najbolji metod direktan i iskren razgovor. Na ovaj direktan način, kako kažu, raskid uglavnom manje boli i prijatniji je (ukoliko je to uopšte moguće).

Suprotno ovome, oko 88 odsto muškaraca je reklo da je uvek potrebno dobro razmisliti i i isplanirati do detalja raskid, kako bi im bio manje bolan i traumatičan.

Međutim, ono što je zajedničko za oba pola je da od početka razmišljanja o raskidu - i muškarac i žena slušaju svoja osećanja, koja su možda tokom veze negde "zaturili" duboko u sebi. Ponekad se desi da u jednom trenutku veza opet izgleda savršeno, ali se posle i jednog malog neslaganja sve vrati na staro. Onda sledi osećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi u potpunosti došao kraj i da nema povratka.

Ako ste ikada iskusili raskid, znate tačno o čemu pričamo i verovatno znate da je vreme provedeno sa vašim partnerom ispunjeno neodređenim emocijama, nervozom i tenzijom. A kada se sve završi, ostaje nam samo jedno bitno pitanje: "Da li ćemo ikada naići na osobu kao što je on ili ona?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare