Tri biljke koje su idealne za stan i one koji nemaju previše vremena

Ljudi često koriste biljke za ukrašavanje domova. Ali, jeste li znali da neke biljke mogu čak i da rashlade vaš dom i sjajno podnose vrućine? Iskusni cvećari preporučuju sledeće tri biljke zato što su vrlo lagane za održavanje.

Četvrtak, 24.08.2023.

16:17

Izvor: Marija Brèiæ/Blic žena

Tri biljke koje su idealne za stan i one koji nemaju previše vremena
Shutterstock/Tanya NZ

Podeli:

Aloe vera

Ova biljka se ističe po svojim lekovitim svojstvima. Vekovima se koristi u medicini i kozmetici. Gel od aloe se koristi za lečenje opekotina, rana, ožiljaka, akni i ekcema. Ima protivupalna svojstva koja pomažu s iritacijom i crvenilom kože pa je često sastojak u kozmetici.

Aloe vera je popularna sobna biljka jer je u stanju da pročistii vazduh i apsorbuje štetne čestice, a prilično je otporna i jednostavna za održavanje, preferira suve i sunčane uslove, i dobro podnosi sušu tokom letnih dana. Idealna je za početnike u uzgajanju cveća, jer ne zahteva posebnu pažnju.

Fikus bendžamin

Fikus bendžamin je dobar za početnike i za sušne letnje dane u kući, jer bez problema podnosi visoke temperature. Dovoljno je da ga zalivate jednom nedeljno. Listovi ove biljke deluju kao prirodni regulatori temperature jer stvaraju hladovinu i prijatnu atmosferu.

Svekrvin jezik

Svekrvin jezik ili indijsko pero, apsorbuje i zadržava vlagu u sebi i uklanja nečistoće u vazduhu. U listovima zadržava velike količine vode i zbog toga ispušta puno hladne vlage i velike količine kideonika koji će omogućiti da lepo spavate za vreme paklenih noći. Ovu biljku previše vode može da uništiti, te nije potrebno često zalivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare