Aktuelno

Od siromašne devojke do Mis Kolumbije, kraljice kokaina i zatvora

Endži Sanslemente Valensija (42) 2000. godina proglašena je najlepšom Kolumbijkom.

Subota, 30.10.2021.

10:34

Izvor: superžena

Od siromašne devojke do Mis Kolumbije, kraljice kokaina i zatvora
Foto: Profimedia

Podeli:

Zahvaljujući poznanstvima koje je stekla u svetu manekenstva i šoubiznisa, organizovala je krijumčarski lanac u kojem je za šverc kokaina angažovala manekenke koje su drogu unosile u avione bez ikakvog skrivanja, u ručnom prtljagu.

"Sve je funkcionisalo tako dobro jer nisam komplikovala. Jednostavno bih pronašla mladu devojku koja ne izgleda preglamurozno, a opet bi bila dovoljno zgodna da se muškarci koji rade u obezbeđenju na aerodromu međusobno gotovo potuku da bi je upravo oni tobože pregledali. Oni bi s njom malo flertovali, izmenili bi nekoliko rečenica, prtljag koji je imala sa sobom eventualno bi tek površno pregledali. Svaka devojka prošvercovala bi nekoliko paketa kokaina – ukupno 55 kilograma. Droga je bila vredna tri miliona dolara u uličnoj preprodaji, a devojkama bih davala oko dve hiljade dolara po jednom putovanju. Sve skupa zvuči pomalo nemoguće, ali ključ je bio upravo u jednostavnosti", ispričala je sve o svom krijumčarskom lancu, prililkom intervjua koji je dala dok je bila u zatvoru.

Foto:Profimedia

Od devojčice iz siromašne porodice koja je odrasla u nemaštini preko najpoznatije kolumbijske manekenke koja je živela životom kakvog se ne bi posramile ni najveće svetske zvezde pa natrag do osobe bez dinara na računu koje su se odrekli svi osim porodice - tako bi mogao da se opiše život ove nekadašnje misice.

Rođena je 1979. u kolumbijskoj prestonici Bogoti, a odrasla je u Barankvilji – gradu najpoznatijem po tome jer su u njemu rođene pevačica Šakira i glumica Sofija Vergara. To je grad u kojem su droga i lepe žene 90-ih išli ruku pod ruku, što je Endži htela da iskoristi.

Trenirala je balet i moderni ples, uzimala je časove plesa i pevanja, sve joj je dobro išlo, ali prekretnica se dogodila nakon što je 2000. proglašena "kraljicom kafe", što je jedno od najprestižnijih takmičenja u lepoti u Kolumbiji.

Prema pravilima takmičenja, kandidatkinje ne smeju biti udate, a Endži je jedno kratko vreme bila u braku, zbog čega su joj oduzeli titulu i o skandalu se nedeljama pisalo u lokalnim medijima.

Što zbog toga, što zbog činjenice da su gotovo svi izbori lepote bili povezani s lokalnim narkobosovima, odlučila je da se odseli u Meksiko.

U početku se fotografisala za kataloge, a ubrzo se probila i do nacionalne televizije. Tu su joj se otvorila vrata meksičkog džet-seta u kojem su se ispreplitali sportisti, visoko pozicionirani kriminalci i moćnici iz različitih sfera.

Prema jednoj verziji priče, ubrzo je upoznala Argentinca Nikolasa Gualka koji je slovio za jednog od organizatora elitne prostitucije. Počeli su da žive zajedno dve nedelje nakon što su počeli vezu, a Nikolas ju je ubrzo odveo kući svojoj porodici u Buenos Ajres s namerom da roditeljima kaže da planira venčanje sa Endži.

Prema drugoj verziji, onoj kojoj su tamošnji mediji skloniji – Endži je u Meksiko otišla da bi naučila tajne zanata šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Upoznala je dilera čije ime u javnosti ni danas nije poznato. Nakon opsežnih priprema i tri godine obuke poslao ih je natrag u Argentinu gde je trebalo da pronalaze devojke koje bi za sitan novac švercovale drogu vrednu milione dolara.

Mesecima su imali uhodanu mrežu. Nakon toga počela je serija hapšenja, kada je 2010. godine jedna od modela uhapšena na aerodromu i kod nje pronađena velika količina kokaina. Endži se dala u beg. Oko pet meseci istražitelji nisu uspevali da je pronađu, spavala je svaki dan u drugom hotelu ili hostelu pod drugim imenom, ošišala se i promenila boju kose, umesto luksuzne odeće počela je da nosi trenerke i široke majice. Dok je bila u begu, javnost je pomoću svojeg profila na Fejsbuku pokušavala da uveri da je nevina i da je žrtva nameštaljke.

Ipak, uhapšena je i smeštena u zatvor Ezeiza, udaljenom 20-ak kilometara od Buenos Ajresa. U njemu je završila nakon što je osuđena na šest godina i osam meseci zbog organizacije krijumčarenja kokaina iz Argentine u Europu. Iz prvog zatvora premeštena je u drugi, u istom gradu, zbog nasilništva i napada kojima je bila izložena u prvom.

Iz zatvora je puštena i deportovana nazad u Kolumbiju u septembru 2013. godine pošto je odslužila samo polovinu kazne. Doživotno joj je zabranjen ulazak u Argentinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare