"Paklena" parnica u toku: Severina i Milan Popović "ratuju" zbog sina

Posle bombastične vesti da je Severina Kojić izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom otkriveni su novi detalji presude. Prema poslednjim informacijama, sudija je izrekla privremenu meru po kojoj će dete u narednom periodu jednu nedelju provoditi sa ocem, a jednu sa majkom. Dok su svi detalji i dalje u sferi nagađanja, kao i dalji tok događaja, postavlja se pitanje - šta je u ovakvim situacijama najbolje rešenje za dete.

Sreda, 14.06.2017.

12:40

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Radost moja i ja sinoæ na @story.hr Hall Of Fame... 🎈 #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

Објава коју дели Severina Kojic (@severina) дана

Kada se dete stavi u centar dešavanja, najbolje bi bilo da do razvoda ijednog braka ne dođe.

Ipak, svakodnevica i život su drugačiji i kada dođe do razlaza zaista treba voditi računa o deci.

Ona treba da budu upućena u dešavanja, ali na nivou koji mogu da razumeju i shvate. Takođe, kada se muž i žena razvedu, oni i dalje treba da budu roditelji.

"Važno je da dete ne bude uskraćeno ni za majku ni za oca. Česte su situacije kada se bivši supružnici prepucavaju preko dece, sitne pakosti prave jedni drugima, a to sve ima samo na mališane negativan efekat. Osim toga, deluje i zbunjujuće, što otežava da se razume novonastala situacija", kaže za portal "Super žena" psiholog Katarina Vrcan.

*ALT

Sa stručnog stanovišta, ako su roditelji podobni, onda je za dete najbolje da bude u redovnom kontaktu i sa mamom i sa tatom.

"Iako većina razvoda poseća na ratnu zonu, svi treba da budu svesni da je to za decu kobno. Jako je važno da roditelji prepoznaju jedan drugog kao saradnika. Oni zauvek ostaju partneri na najvažnijem zadatku, a to je roditeljstvo", zaključuje naša sagovornica.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare