U ovih 5 situacija ne smete da pristanete na kompromis

Često se nađemo u situacijama da naš partner želi jedno, a mi drugo, pa smo prinuđeni na kompromis. Ipak, ne možemo se uvek naći na pola puta.

Četvrtak, 30.05.2019.

12:14

Izvor: super zena

U ovih 5 situacija ne smete da pristanete na kompromis
Foto: Fizkes/depositphotos.com

Podeli:

Pnekad je potrebno žrtvovati se za partnera i napraviti onako kako bi on želeo, ali treba biti siguran da je veza vredna žrtvovanja. Da bi se izbegao takav preokret u događajima, važno je znati kada treba poslušati partnera, a kada ne treba pristati na kompromise.

Predstavljamo vam nekoliko osnovnih situacija u kojima kompromisi mogu biti opasan manevar:

Partner određuje vaš stil oblačenja

Promena stila oblačenja je nešto što treba najočiglednije da vam ukaže na njegove prave namere. Ako ste bili seksi tigrica kada ste počeli da se zabavljate, zaista nema smisla da, kada ste osvojili njegovo srce, postanete amiš devojka. To što on cvili da mu tako doterano delujete zainteresovano za druge muškarce, jeste zahtev na koji treba da mu odgovorite da volite da se tako oblačite zbog sebe i da nema razloga za brigu.

Zabranjuje vam da imate prijatelje

Ukoliko vaš partner cilja ka tome da vam upropasti odnose sa prijateljima ili vam zabranjuje da se družite sa određenim osobama, možda samo preterano brine za vas, plaši se da ne budete povređeni. Ali opet, on nema pravo da vam zabrani da komunicirate i vidite one koji su vam dragi. Pokušajte da mu stavite do znanja da je vaš prijatelj jedna fina osoba ili čak bolje da ih upoznate, možda nađu zajednički jezik. Ako ne ide, onda je vreme da nađete novog partnera, jer prijatelj je ipak neko ko je s vama proveo veći deo života i bio tu za vas, dok partner u većini slučajeva to nije.

Insistira na tome da promenite posao

Karijera je veoma važan i sastavni deo našeg života. Ako vaš partner ne podržava vaš posao ili još gore govori vam da se odreknete svog posla, pravo vreme je da se zapitate o daljem ishodu i razvoju vaše veze. Sa njim delite život, planove, finansije...Vrlo je važno da vas podrži i razume vaše razloge. Za početak morate da mu stavite do znanja da je u pitanju nešto što vi volite i čime želite da se bavite. Saslušajte ga, sagledajte stvari i iz njegovog ugla, pitajte ga šta je to što ga najviše brine i zbog čega vas ne podržava. Ukoliko i dalje insistira i pokušava da ograniči vaše odluke i pre svega životne ciljeve, vreme je da prekinete takvu vezu. Ne treba da budete sa nekim ko predstavlja prepreku na putu do vašeg sna i zbog koga ćete morati da se odreknete nečega što volite samo zato što se vašem partneru to ne sviđa. Zahvalite mu na brizi i terajte dalje.

Meša se u vaš odnos sa roditeljima

Parovi se svađaju zbog različitih stvari. Međutim, prepirke često mogu nastati i ukoliko se vaš partner ne slaže sa stavovima vaše porodice i vrlo često je sklon tome da se meša u vaš odnos sa njima. Trudite se ako možete na bilo koji način da uskladite odnose između njih, jer nema razloga da vi zbog svog partnera i njegovog nezadovoljstva rušite mostove koje ste izgradili sa svojom porodicom. Oni nisu u obavezi da budu prijatelji, ali neko uzajamno poštovanje treba da postoji, izbegavajući u što većoj meri međusobne konflikte, kritične situacije i ultimatume, prenosi Cosmopolitan.hr.

Pokušava da promeni vas i vaše navike

Neke veze vam pomognu da uvidite svoje greške i na čemu biste mogli da poradite, ali kada neko pokušava potpuno da vas promeni, to je znak da odete i pronađete nekog kome ćete se vi svideti takvi kakvi jeste i neće mu biti prioritet da menja vas ili vaše navike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare