Ljiljana Jagodić: "Da je bila dobra, batina bi i ostala u raju" VIDEO

Psihološkinja Ljiljana Jagodić i Gordana Plemić ispred "Udruženja Roditelj" saglasne su da ne postoji opravdanost fizičkog kažnjavanja dece, te istakle da ga ne treba primenjivati.

Četvrtak, 14.01.2021.

18:00

Izvor: B92

Ljiljana Jagodić:
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

"Ja sam pristalica toga da batina nije izašla iz raja, a pročitala sam da je batina bila dobra, ostala bi tamo. Tako da ono što ja, kao i sve moje kolege, najviše vidimo je da svaki čovek koji kasnije u životu potraži stručnu psihološku pomoć ima problema jer je bio fizički ili na drugi način kažnjavan kao dete", rekla je psihološkinja Jagodić za televiziju Prva.

Dodala je da ljudi koji su kažnjavani kao deca kasnije postanu agresivni kad odrastu.

Gordana Plemić iz "Udruženja Roditelj" je majka troje dece i kaže da nikada nije vaspitavala svoju decu tako što ih je kažnjavala.

"Učili su nas da vas vaspitavaju tako što dobijete batine i tako što vas kazne. Danas često čujemo da je nekad bilo više poštovanja, a ja smatram da je to bio strah koji smo osećali. Čini mi se da ne treba da poštujem svog roditelja zato što ga se plašim nego zato što tu postoje druge vrednosti", zaključila je Plemić.

Detaljnije o tome šta su govorile psihološkinja Jagodić i Plemić iz "Udruženja Roditelj" pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.