Zagorela vam je hrana? Ne morate odmah da je bacite, spasite je pomoću ovih trikova

Svima nam se ponekad prilikom kuvanja ili pečenja dogodi da nam zagori hrana. Međutim, postoje načini kako da je spasite.

Utorak, 15.11.2022.

16:00

Izvor: superžena

Zagorela vam je hrana? Ne morate odmah da je bacite, spasite je pomoću ovih trikova
Foto: Michael Kraus/Shutterstock

Podeli:

Promenite posudu za kuvanje

U slučaju da zagori samo donji deo posude, najlakši trik je da promenite lonac i izbegnete struganje i mešanje zagorele hrane.

Isecite zagoreli deo

U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo. Na taj način možete da izbegnete kvarenje ostatka jela.

Koristite krompir

Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorele hrane, krompir je namirnica koja može da spasi, jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete da ostružete i isečete krompire i dodate ih u posudu. Zatim da nastavite da kuvate/pečete jelo na laganoj vatri. Nakon toga samo izbadite krompir, ili ako vam se uklapa u recept, možete ga i ostaviti.

Dodajte kiseli sastojak

Ako je hrana malo zagorela, dodajte kisele sastojke i izjednačite ukus. Možete da birate između soka od limuna, sirćeta, belog ili crnog vina, paradajza, u zavisnosti od jela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare