Potresna priča manekenke pokrenula buru: "Koliko je odvratno da lepotu meriš veličinom tela"

Engleska manekenka Džin Kempbel objavila je na svom Instagramu potresnu priču o "pravom licu" modne industreije.

Nedelja, 02.04.2023.

13:37

Izvor: Super žena

Potresna priča manekenke pokrenula buru:
Foto: Profimedia

Podeli:

Ona se fotografijom iz prošlih dana podsetila trenutaka slabosti i nesigurnosti u vezi sa sopstvenim telom, te je ovim putem htela da skrene pažnju svim svojim pratiocima na pomenutoj mreži.

"Ovo je fotografije koju sam snimila kasno uveče u donjem vešu nakon što mi je istog dana jedan veliki modni brend otkazao saradnju, jer sam predebela. Osećala sam se bezvredno. Mislim da je sama pomisao da sam na ovoj slici predebela šokantna. Gledajući unazad, razumem zašto sam se tako osećala, jer sam tada mislila da su to ljudi s vizijom i uticajem", navodi Džin i potom naglašava.

"Danas razumem koliko je to bilo nezdravo i disfunkcionalno. Sada mogu sa sigurnošću da kažem da mi ništa nije važnije od ljubavi. Tuga u mojim očima nastala je jer sam bila nemoćna i obespravljena. Koliko je odvratno da lepotu meriš veličinom tela", napisala je manekenka.

Većina Džinnih pratilaca na Instagramu je reagovala na njenu potresnu priču, te je nastala prava "bura" u komentarima.

"Moraš da imenuješ te brendove, ili će oni nastaviti da se izvlače sa ovim ponašanjem", "Previše si debela, to je presmešno. Nemoj nikad da dozvoliš da njihova lažna realnost postane tvoj narativ", bili su samo neki komentari...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.