Šta povratak Saturna znači za vaš horoskopski znak i kada je njegov uticaj najjači?

Svima je dobro poznat uticaj retrogradnog Merkura, ali o Saturnu malo ko zna.

Petak, 26.07.2019.

12:16

Izvor: Super žena

Šta povratak Saturna znači za vaš horoskopski znak i kada je njegov uticaj najjači?
Foto: Depositphotos/kevron2002

Podeli:

Nemojte da budete strogi prema sebi i da pomislite kako ste neznalica, jer uticaj Saturna se oseća tek oko 29. i 30. godine života. Ukoliko niste napunili 30, onda ni ne znate kakav je Saturn.

„Povratak“ označava pozicioniranje planete na isto mesto na kojem je bila dana ili noći kada ste rođeni i svaka od planeta ima taj jedan položaj. Povratak označava završetak ciklusa i početak novog.

Povratak Saturna dešava se svakih 27 do 29 godina i kretanje kroz vaš znak traje 2 do 3 godine zbog čega imate osećaj da se ceo vaš život menja i to baš onog momenta kada oduvate svećice za vaš 30. rođendan.

To je vreme sazrevanja i Saturn sve oko sebe usporava i dovodi na svoje mesto. Pomaže nam da sagledamo život onakvim kakav on zapravo jeste, a ne onakav kakav bismo mi hteli da bude. Saturn je surova i čista istina i neće vas lagati kako biste se osećali bolje. Vodiće vas i pomoći vam da naučite lekciju koju trebate od života ukoliko ste spremni da radite na tome.

Možda se osećate komforno i sigurno u vezi, ali je sada vreme da budete iskreni prema vašem partneru i vama i da potražite nešto bolje. Zvuči surovo, ali Saturn zna da bude okrutan. To je vreme velikih sukoba želja i obaveza, jer vi ste u kasnim dvadesetim i zabavljali biste se u sredu veče do jutarnjih sati, ali sutradan valja ustati i spremiti se za posao.

Saturn je tu da uspori stvari, ukaže na ono što treba da se sredi i da to i uradi. Ukoliko ste hteli da proživite vaše kasne dvadesete kao najluđe godine, žao nam je ali nećete moći. Uticaj Saturna se oseća dve do tri godine pošto se on vrati u vaše polje.

Nije sve tako crno, jer stvari postaju bolje onog momenta kada stvari preuzmete u svoje ruke. Sada je vreme da shvatite šta vam je činiti ako želite da budete uspešni, a Saturn je profesor koji će učiniti sve kako vi ne biste pali kod njega na ispitu.

Život je ipak zbir lekcija koje trebamo da naučimo. Zato, napravite plan dve godine pre nego se Saturn vrati i radite na njegovom ostvarenju, piše Womanshealthmag. Budite realni u pogledu na vaš život i suočite se sa svim problemima i poteškoćama. Saturn vas može naterati da se sredite, ali i da u vaš život dovede neku novu značajnu ličnost. Treba dosta truda, borbe i žrtava, ali slušajte Saturn i učite lekcije od njega i nećete imati čega da se borite. Ništa loše vam se neće desiti ako odustanete od navika koje vam ne donose ništa dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.