Zdravlje žene

Koja banana je najzdravija?

Zrele ili prezrele - pitanje je sad? Kada su banane u pitanju što duže stoje, enzimi skrob pretvaraju u šećer. Iako skrob sam po sebi nije sladak, stajanjem na vazduhu postaje i zato je banana koja je zrelija ujedno i lakša za, ali i slađa.

2 komentara

Za zdrave grudi: Jedan namaz čini čuda

Novo istraživanje pokazalo je da žene koje redovno jedu maslac od kikirikija ili lešnika, kao i druge izvore biljnih belančevina i masti mogu smanjiti šanse od dobijanja raka dojke za čak 39 odsto. Dok su dobroćudne bolesti dojke, poput recimo cista, zapravo nekancerogene , neki njihovi oblici mogu povećati rizik od razvoja raka dojke kasnije u životu.

0 komentara

Ova dijeta diže libido i popravlja ljubavni život

Iako je keto dijeta pod stalnom lupom javnosti, sada je ishrana bogata mastima okarakterisana kao ishrana koja popravlja seksualni život. Osim što ishrana bez šećera i ugljenih hidrata topi kilograme, čini čuda za libido i hormonsku ravnotežu, kaže dr Moli Devajn za portal "Pop Sugar".

0 komentara

Pijaca - mesto gde počinje prolećno čišćenje organizma

Priroda je tako uredila da sve što se dešava u njoj, dešava se i u nama. Zimi usporavamo, manje smo aktivni, a više jedemo. Sa dolaskom proleća, pored osećaja zaljubljenosti u sve oko nas, primećujući boje koje smenjuju zimsko sivilo, dolazi i želja za svežim namirnicama. Sarma, kupus i pečenje ostaju po strani, a mi smišljamo gde da pronađemo sve namirnice koje su nam potrebne da proleće ne bude samo u prirodi već i u nama. Šta nam je tada potrebno?

0 komentara
prethodna strana 1 od 133 sledeca idi na stranu