Aktuelno

Mesečni horoskop za jul 2024: Blizanci – vruće letnje ljubavi; Bikovi, ovog puta je trajno

Dok se leto dvoumi da li da nas potopi ili sprži, da vidimo šta nam je sve interesantno pripremio mesec jul.

01.07.2024.

10:01

Izvor: superžena

0
Mesečni horoskop za jul 2024: Blizanci – vruće letnje ljubavi; Bikovi, ovog puta je trajno
Profimedia

Podeli:

Horoskop je pripremila astrološkinja Olga Savić, Veneraspapilotnom.com.

Na ulasku u jul u znaku Raka imamo Sunce, Veneru i Merkura, u znaku Vodolije je retrogradni Pluton, a u znaku Riba retrogradni Saturn i Neptun. U znaku Bika su Mesec, Mars i Uran, a u znaku Blizanaca Jupiter.

Odmah 2. jula Merkur prelazi u znak Lava – više ćemo pričati o putovanjima, ljubavi, odmorima, zabavama – a i vreme je da se krene na neku udaljenu, toplu destinaciju.

U noći između 5. i 6. jula imamo mlad Mesec u znaku Raka – ulazimo u period koji je povoljan da se dublje povežemo sa onima koje volimo i koji su nam najbliži, ali i da sredimo porodične odnose, napravimo neke promene u domu, renoviramo, možda krenemo u kupovinu nekretnine, zaljubimo se (ovo su ljubavi koje će biti protkane jakim emocijama i biti ozbiljne i trajne).

11. jula Venera prelazi u znak Lava – donoseći i talas ljubavne vreline, ali i prave vrele letnje dane. Ovo je vreme letnjih ljubavi, ali i vreme da se uživa, pokaže, provede, opusti.

Od 12. jula Mars se približava Uranu u znaku Bika (tačna konjunkcija će biti 15. jula) i sve do 20. jula će biti u lošoj poziciji – ovaj period može doneti velike finansijske preokrete i tumbanja, probleme sa bankama, bankarskim aplikacijama, ali i probleme ratarima (nepogode, oluje, grad, velika vrućina). Takođe, u ovim danima treba izbegavati da donosimo naprasne odluke, pogotovo one donesene u trenucima kada smo besni, iziritirani, kada smo u afektivnim stanjima. Generalno, ovaj period će doneti pojačan stres, nervozu, ali i posesivnost i ljubomoru. Muška populacija će biti više sklona impulsivnim reakcijama.

20. jula Mars prelazi u znak Blizanaca – prisutna je brzina misli i delanja, ali i brzina u saobraćaju – pa nije loše biti nešto pažljiviji.

21. jula pun Mesec – opet u znaku Jarca. Tokom juna smo takođe imali pun Mesec u ovom znaku, ali na početnim stepenima – dok je sada na poslednjim stepenima Jarca. I tokom juna smo imali previranja na relaciji poslovno-privatno, a sada – kada je vladar punog Meseca retrogradni Saturn, kao da moramo da se vratimo korak unazad i još jednom preispitamo svoje odluke i događaje iz juna. Dani oko punog Meseca donose težinu i nervozu.

22. jula Sunce prelazi u znak Lava. Lavovima želimo srećne rođendane, a mi ostali ulazimo u centralni i najvreliji deo leta.

25. jula Merkur prelazi u znak Device. Ova planeta već prividno usporava i početkom sledećeg meseca je čeka retrogradni hod.

Budite dobro, pokušajte da se makar jednim delom tokom jula odmorite od svega i pobegnete na odmor....koji nam je svima toliko potreban...

Srećno!