Nova vest

Vrati se na

Škorpija

Smatrate da ste potpuno korektni prema saradnicima i nije vam jasno zbog čega je njihova nervoza toliko naglašena. Ne shvatajte stvari previše lično. Imate određenu zadršku kada je odnos sa emotivnim partnerom u pitanju. Nešto vam smeta, a ni sami ne znate šta tačno.

Hrana

Sa punim Mesecom u vašem znaku slobodno možete da kažete "doviđenja" dijetama ili zdravim režimima ishrane. Sa takvim ste oscilacijama raspoloženja da ćete povremeno tamaniti sve pred sobom.

Ljubav

Kad god je Mesec u vašem znaku, a pogotovo sada kada je pun – vi dobijete jednu notu isključivosti, dramatičnosti, pojave se sumnje, strahovi i ljubomora, a emocije prete da preliju branu. Bilo bi dobro da ni partner ni vi ne talasate mnogo ovih dana – pokušajte da se više uskladite, izbegavajte nesporazume ili ih rešavajte odmah – ne ostavljajte da stoje i da se tenzija gomila. Emocije su tu, strast je tu – a za mir u duši se potrudite vas dvoje. Slobodne Škorpije – bolje je fokus sada skrenuti na prijatelje, druženja ili na obaveze – nije baš sjajan period za ulazak u ljubavnu priču – jer biće burna, komplikovana i verovatno će vam doneti osećaj razočaranosti.

Posao

Vi ćete se zaista truditi da se organizujete, da se fokusirate na obaveze koje imate – ali nešto neće funkcionisati. Ili će stalno upadati nove obaveze, ili ćete se na nekim pitanjima zaglaviti, ili ćete imati distrakcije, administrativna otežanja – šta god da je od ovoga (ili sve zajedno) – svakako će vas ometati, usporavati vas, umarati i naravno – nervirati. Moguće je da nećete uspeti da ispunite sve ono na šta ste se obavezali ili što ste planirali – malo zbog komplikacija, a malo i zbog mentalnog i fizičkog umora.

Zdravlje

Ne iscrpljujte sebe do krajnjih granica.

Ljubav

Partner i vi ćete tokom aprila i uživati u ljubavi i strasti, ali s vremena na vreme – kao da ćete se truditi da jedno drugom otežate život. Moguće su tvrdoglavosti, impulsivnosti, posesivnost i ljubomora sa obe strane. Komunikacija vam neće baš uvek biti sjajna – oboje ćete umeti da budete nestrpljivi i nervozni, što ne mora striktno da se vezuje za vaš odnos, već za druge sektore – kod vas za poslovni, a kod partnera za porodični.  Takođe, ovo je period kada dolazi do neke promene u vašem odnosu – to mogu biti pozitivne promene, ali će one svakako uzburkati vašu svakodnevicu. Slobodne Škorpije – jake strasti vas “voze” kroz ovaj mesec. Neko će uleteti u avanturu, neko će se ozbiljno zaljubiti. Svi odnosi koje započnete će biti vrlo vrući i burni, ali istovremeno i prilično komplikovani i turbulentni.

Posao

Kroz vaš poslovni sektor tranzitiraće retrogradni Merkur, Venera I Sunce, a u prvoj dekadi aprila tu ćemo imati I mlad Mesec I pomračenje Sunca. Očekujte veliki porast obaveza I dešavanja kroz posao – u prvom delu meseca više ćete se baviti završetkom tekućih obaveza, možda planiranjima ili obnovom nekih poslovnih kontakata – dok će drugi deo meseca biti više rezervisan za nove poslove, projekte ili promene. Intenzivan I dinamičan mesec koji će vas umoriti, ali doneti odlične finansijske rezultate.

Zdravlje

Potrebno je da više obratite pažnju na svoje zdravlje I navike. Ne iscrpljujte sebe do krajnjih granica, što mentalnih što fizičkih. Problemi sa glavoboljama, zubima, očima, respiratornim organima.

Ljubav

Škorpionske emotivne relacije će se uglavnom održavati u dosta stabilnoj formi – manjih problema može biti zbog vaše nestrpljivosti a partnerove sporosti (ili ćete vi bar to tako doživljavati) – ali dosta je toga rešivo i ne bi trebalo da napravi veći problem u odnosu. Nešto vam je lošije postavljen period april – maj, kada vas partner može iznenaditi nekim potezima ili zahtevima ili ćete pak u tom periodu imati “tumbanja” oko kuće ili nekog člana porodice pa će nervoze biti na sve strane. Još jedan napet period je tokom oktobra i novembra, kada ćete i partner i vi imati previše obaveza a premalo zajedničkih trenutaka – što može proizvesti i pojačanu ljubomoru i tenziju sa obe strane. Sa druge strane gledano – od ulaska u jesen Škorpije u dužim emotivnim vezama se mogu odlučiti za zajednički život ili brak. Slobodne Škorpije – vi ste tokom 2024-e pod vrlo jakim energetskim uplivom koji vas vuče ka strasnim i fatalnim odnosima – tako da su vrlo izvesne avanture, pa čak i mogućnost ulaska u tajnu vezu. Najbolji period u 2024-oj za trajne i ozbiljne ljubavne priče je od septembra do kraja godine.

Posao

Tokom cele godine ćete voditi finansijske bitke – neki put sa većim, neki put sa manjim uspehom. Generalno gledano – zaradićete više (pogotovo od kasnog proleća), ali će vaši troškovi biti neuporedivo veći, kao i ulaganja u kuću i u posao. Što se konkretno posla tiče – ovo je godina velikih aktivnosti, ali ne baš sjajne vaše organizacije, pa su moguća kašnjenja i probijanja rokova. Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju (naročito ono što se vezuje za porodicu) i donositi stres – pa pokušajte da u takvim momentima ne donosite odluke naprečac. Period od jeseni vam je jednostavniji i stabilniji po pitanjima posla.

Zdravlje

Biće vam potrebno više odmora nego inače, jer ćete se znatno mentalno i fizički trošiti. Mogući su padovi imuniteta, problemi sa stomačnim delom, ali i sa cirkulacijom.

Astro