Nova vest

Vrati se na

Ovan

Šareno raspoloženje danas. S jedne strane – dosta ste nervozni, s druge – osećate veliku nesigurnost i ne znate na koji način da se postavite u nekim poslovnim situacijama. Sumnjičavi ste prema voljenoj osobi. Neki njeni postupci vam unose pometnju.

Hrana

Izbegavajte brzu, ali i termički nedovoljno obrađenu hranu i striktno proveravajte rok trajanja namirnica koje koristite – u periodu ste kada lako možete "pokvariti" stomak ili imati tegobe sa varenjem.

Ljubav

Moguće je da u ovu sedmicu ulazite u nekom vidu raskoraka sa voljenom osobom – možda je do disbalansa došlo zbog nekih tema i pitanja iz prošlosti (koje ni ovog puta niste uspeli adekvatno da rešite) ili eventualno zbog partnerove sumnjičavosti. Šta god da je – kod oboje je prisutan osećaj neizvesnosti i nespremnost za kvalitetnu i konstruktivnu komunikaciju. Ne dolivajte negativnu energiju, nego se oboje potrudite da što pre dovedete situaciju u normalu. Slobodni – ova je sedmica bolja za druženje, za zabavu i flertovanje – nego za konkretan ulazak u emotivnu priču.

Posao

Nastavlja se period testiranja vaših namučenih živaca. Svaka vrsta dogovora i poslovne komunikacije će se tokom ove sedmice pokazati kao dosta zahtevna i naporna po vas. Spor tempo dešavanja koja su vam od važnosti vas jednim delom nervira a drugim vam donosi zbunjenost i neizvesnost – ali je teško da nešto sada možete pogurati na silu, niti će vaše nestrpljenje biti plus u poslu. Prihvatite sve situacije takve kakve su i trudite se da izvučete najbolje iz njih. Troškovi su znatno povećani.

Zdravlje

Umor. Imunitet vam nije sjajan u ovom periodu. Moguće su i alergije i prehlade.

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka – tokom aprila možete obnoviti neki kontakt koji će biti najpre seksualne prirode. Neko vreme ćete verovatno pokušavati da podignete ručnu kočnicu i iskulirate – ali obzirom da iskušenje može biti prejako....a vaša volja preslaba – razvoj situacije može da ode u pravcu konkretizacije. Ukoliko od ove obnove očekujete neko posebno emotivno zadovoljstvo – od tog posla ništa nema, mnogo je više izvesno da ćete se brzo pokajati. No. Ako ostavimo po strani ove obnove – slobodni Ovnovi će tokom celog meseca biti pod „opsadom“ udvarača/udvaračica. Očekujte mnogo flertovanja, strasti i zabave sa suprotnim polom. A zauzeti – umećete da isprovocirate drago vam biće, ali je malo verovatno da će vam partner ostati dužan. Kombinacija strasti, energije...pa i rasprava.

Posao

Prepreke u komunikaciji i u dogovorima, nesporazumi i problemi administrativne i papirološke prirode mogu obeležiti veći deo ovog meseca. Ukoliko ne budete suviše impulsivni i nestrpljivi i ukoliko budete umeli da učite na prošlim greškama, ali i iskustvima – ovo će biti dobar mesec što se rezultata tiče. Dobar je period da potpišete značajan ugovor ili pokrenete saradnju – ali samo ako proces dogovora traje već neko vreme i istrpeo je do sada više promena i različitih faza. Zaraditi hoćete, mentalno se umoriti hoćete.

Zdravlje

Možda delujete kao da ste od čelika, ali to je samo površinski „premaz“. Suštinski – prilično ste i fizički i mentalno iscrpljeni i trebali biste da više vremena odvojite za sebe, odmor, opuštanje.

Ljubav

Sve do proleća odnos sa voljenom osobom može imati veće uspone i padove – a neke od tih „padova“ bi mogla doneti i velika ljubavna iskušenja koja će se vama pojaviti. Neće svi parovi izgurati 2024-u zajedno – momenti kada bi moglo doći do pucanja nekih veza i brakova su baš na proleće, ali i od jeseni do kraja godine (kada se vaš vladar nalazi u polju doma, porodice, intime, krajeva – gde boravi od septembra 2024-e pa do aprila 2025-e). No, baš ti prolećni meseci kao i jesen će veliki broj parova uvesti u zajednički život ili brak, a tokom ove godine očekujemo i mnogobrojne prinove (neki ulasci u brak će biti baš iz tog razloga). Planirali ili ne planirali – 2024-a  vam donosi da odrastate po pitanjima ljubavi, da pokazujete zrelost i da ste spremni za promene – bilo da su te promene u pravcu dubljeg zajedništva…ili odvajanja. Slobodni Ovnovi – iako cela 2024-a donosi pojačane ljubavne prilike – biće potrebno dosta mudrosti da se odabere ono što je istinski za vas. Jer u igri su i ljubavne avanture, tajne veze, ali i one veze koje nose teške lekcije. Period maj – avgust je najstabilniji ukoliko tražite ozbiljnost i trajnost.

Posao

Vaš poslovni prioritet u 2024-oj jeste na ostvarivanju i proširivanju i poslovnih saradnji, ali i vašeg ličnog uticaja i ambicija. Ne možemo reći da vas očekuje lagan put, jer ćete često imati problematičnu komunikaciju sa saradnicima i klijentima i odlaganje dogovora. Velike aktivnosti koje su okrenute drugim tržištima i ka inostranstvu. Do ulaska u proleće nećete moći da se pohvalite spektakularnim rezultatima, ali će zato prolećni i letnji meseci doneti veliki prodor i znatno povećanje finansija. Jesenji period može doneti stagnaciju i problematiku u saradničkim i partnerskim odnosima, ali će vas decembar oporaviti.

Zdravlje

Tokom cele godine bićete više podložni virusima, bakterijama, infekcijama, povredama (naročito do ulaska u proleće i tokom kasnog jesenjeg perioda). Potrebno je i više opreza u saobraćaju.

Astro