Nova vest

Vrati se na

Jarac

Niste sigurni koliko možete da se oslonite na neke saradnike. Dosta toga vam se mota po glavi, pokušavate da napravite dobar plan za naredni period, ali to ide traljavo. Emotivni partner se ponaša dosta dominantno i posesivno.

Hrana

Nešto više hrane bogate vlaknima vam je potrebno tokom ovog perioda. Smanjite meso i mesne prerađevine, ali su zato sve vrste ribe više nego dobrodošle na vašem stolu.

Ljubav

Nije loše, ali nije ni sjajno. No, ima prostora da se to što nije sjajno popravlja. Moguće je da vam neka pitanja ili teme unose nemir, žuljaju vas na neki način – i možda bi bilo dobro da pokrenete priču, da porazgovarate sa voljenom osobom – i rešite ovo. Sada je potrebno da budete jasni, otvoreni, da znate šta želite a šta ne – ali i da budete spremni na dogovor i kompromis. Moguće je planiranje kraćeg putovanja ili odmora. Slobodni Jarčevi – nečija energija vam prija i pokreće vas. Možda smatrate da se situacija razvija suviše sporo sa ovom osobom – ali budite strpljivi. Doći će do ubrzanja i promena.

Posao

Prilično ste realni kada su vaši ciljevi i planovi u pitanju – i sada već polako dolazi vreme da ozbiljnije prionete na posao. Neki pregovori ili dogovori se mogu pokazati kao dosta zahtevni i nećete biti zadovoljni brzinom njihovog odvijanja u ovoj sedmici – ali ona naredna će već ovo konkretizovati i ubrzati. Saradnički i kolegijalni odnosi će se popravljati kako radna nedelja bude odmicala. Prilivi su vam u ovom periodu prilično solidni, ali prvi deo nedelje može doneti pojačane troškove za kuću ili porodicu.

Zdravlje

Nešto više umora i malo pojačana nervoza.

Ljubav

Porodični sektor (eventualno sektor privatnog posla) u ovom će mesecu tražiti vašu veliku posvećenost i angažovanje. Bavićete se velikim promenama u domu, neko možda preseljenjem – ili ćete pak morati da se više fokusirate na nekog člana porodice. Takođe, ovo je period kada morate rešiti i neku zaostalu problematiku, papirologiju ili pitanja iz prošlosti. Sve ovo navedeno hoće vam oduzimati jedan dobar deo snage i energije i može se delimično odraziti na partnerski odnos u kojem ste, kroz pojačanu nervozu ili kroz lošiju komunikaciju. Ipak, i pored toga – vaš ljubavni sektor je prikazan kao stabilan i jak i sigurno je da ćete uspeti da održite dobar nivo posvećenosti, ljubavi, bliskosti. Slobodni Jarčevi – drugi deo meseca je povoljniji za stabilnije i trajnije ljubavne početke koji mogu krenuti iz druženja, zabave, preko društvenih mreža.

Posao

Oni koji se bave privatnim poslom imaju pred sobom izuzetno dinamičan mesec. Da, biće dosta prepreka i otežanja – ali ćete krajnjim rezultatima, pogotovo onim finansijske prirode – biti i više nego zadovoljni. Ostali – bavićete se kompleksnim obavezama, zahtevnim projektima i dugoročnim planovima i saradnjama koje će od vas zahtevati jaku koncentraciju, dobru organizovanost i odgovornost. Drugi deo meseca će doneti rezultate – bilo da su oni kroz sektor finansija, bilo kroz nove poslovne ponude.

Zdravlje

Povećan nivo stresa i energetskog trošenja. Moguće je aktiviranje hroničnih tegoba, a više pažnje obratite na respiratorni sistem.

Ljubav

2024-a ukazuje na neusaglašenost i lošiju komunikaciju između partnera i vas, što može biti i posledica velikog broja obaveza sa obe strane i nemogućnosti da pronađete dovoljno vremena jedno za drugo. Zadatak vam je da ovo rešavate, tražeći način da zajedničkih trenutaka bude što više i da oni budu ispunjeni pokretom i dobrom energijom – jer će to više nego pozitivno uticati na stabilnost odnosa. I voljenu osobu i vas će povremeno vrebati iskušenja tajnih flertova ili avantura – što definitivno ne bi popravilo situaciju, već bi u nekim periodima godine (januar, mart-april, jun, avgust, novembar) moglo da vas dovede do ozbiljnijih problema u odnosu. Biće i onih koji će se odlučiti za ozbiljnije korake i dizanje odnosa na viši nivo – za šta je najbolji prolećni period. Slobodni Jarčevi – pronaći ćete ono što tražite (stabilnost i trajnost), ali ne iz prvog pokušaja. Sigurno je da ćete imati par “kikseva”, jer će vas povući odnosi koji su fatalni, strasni, ali izuzetno komplikovani, moguće čak i tajni. Za neke od vas izvesno je pomirenje sa bivšim partnerom, obnova veze – koja bi ovog puta mogla i da uspe.

Posao

Ulazak Plutona u vaš sektor finansija u januaru, kao i ulazak Jupitera u vaše polje posla tokom maja – u velikoj će meri pozitivno uticati na novčanu stabilnost. Ovo je godina u kojoj ćete baš lepo zaraditi – i kroz redovan posao, ali moguće i kroz dodatno poslovno angažovanje. Ovo ne znači da je 2024-a lagana za vas, naprotiv – obaveze će vam oduzimati ogromnu količinu vremena, a izvesno je i da ćete imati periode lošije komunikacije u saradničkim odnosima. Ipak, mnogi od vas će stići do ciljeva koje su postavili i oko kojih se trude godinama unazad. Iako teška i zahtevna, pred vama je plodna godina.

Zdravlje

Nervoza je pojačana a u ovoj godini ćete se i dosta fizički i mentalno trošiti. Potrebno je da sprovodite što zdravije navike po pitanju ishrane, odmora i fizičkih aktivnosti – da biste se resetovali i bili dobro.

Astro