Aktuelno

Mesečni horoskop za oktobar: Škorpije – saberite se više, Vagama predstoji borba, a ostali?

Mesec krajeva i mesec krajnosti. Pa, neka nam je sa srećom!

01.10.2024.

9:57

Izvor: superžena

0
Mesečni horoskop za oktobar: Škorpije – saberite se više, Vagama predstoji borba, a ostali?
Lucky Business/Shutterstock

Podeli:

Ko voli jesen – blago njemu. Ko ne voli – nek se uteši teglom ajvara, džema ili mirisom pečenih paprika. No, voleli je ili ne – ona je tu. A tu su i Sunce i Merkur u znaku Vage, Venera u Škorpiji i retrogradni Pluton u znaku Jarca. U znaku Riba su retrogradni Saturn i retrogradni Neptun, a u znaku Bika retrogradni Uran. U znaku Blizanaca je Jupiter, u znaku Raka je Mars, a Mesec se smestio u znak Device.

2. oktobra imamo mlad Mesec u znaku Vage i prstenasto pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Merkurom i u kvadratnom aspektu sa Marsom, dok je vladar pomračenja Venera u znaku Škorpije. Više puta smo do sada spominjali da su pomračenja "okidači" za nove životne faze i da promena u prvom trenutku, u prvom "naletu" dešavanja – može doneti dramatičnost, osećaj gubitka ili nervozu. Pred nama su promene najpre u emotivnim i poslovnim partnerstvima, a svakako je da ovo nebesko dešavanje može ukazati  i na probleme u saobraćaju, u komunikaciji, po trgovinskim pitanjima, može zakomplikovati ugovore i dogovore, doneti teškoće i probleme sa decom i mladima, ali se i negativno odraziti kroz naše finansije – najpre kroz porast troškova i kroz suštinsku "borbu" za finansijsku stabilnost.

9. oktobra Jupiter u znaku Blizanaca kreće retrogradnim hodom koji će trajati sve do februara 2025.  godine. Sve ono što niste stigli da uradite, sve ona mesta koja niste uspeli da obiđete iz ko zna kog razloga, svi oni ljudi koje ste propustili da kontaktirate, svi oni sa kojima ste izgubili komunikaciju ili je prekinuli, sve ono što niste imali vremena da naučite, sve ono što ste uradili ofrlje – sada imate priliku da se vratite korak unazad i ispravite.

13. oktobra Merkur iz znaka Vage prelazi u znak Škorpije. Iz znaka u kojem je ravnoteža najbitnija, koji pokušava kulturno i sa manirima da kaže ono što ima (a da pri tome nikoga ne uvredi) Merkur prelazi u znak koji je direktan, koji ne uvija ništa u šarene papiriće, koji govori glasno, jasno i najpre – istinito. I istu takvu istinu i traži od onih sa kojima radi, koje voli ili koji su mu bliski – pa neće biti čudno ako ovih dana budemo "kopali" po tajnama – i tuđim, ali i svojim.

17. oktobra imamo pomračenje i pun Mesec u znaku Ovna. Pa će nekome "pasti mrak na oči", pogotovo što je pun Mesec u kvadratnom aspektu sa Marsom iz Raka. I "bitke" će se voditi po pitanju emocija, biće impulsivnih, naglih i neočekivanih poteza a sve možemo doživljavati vrlo isključivo i prasnuti za svaku sitnicu.

Tog 17. oktobra i Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strelca. Iz dubokih, ali mutnih i ustalasanih škorpionskih reka prelazi u široka prostranstva Strelca. Iz znaka koji donosi ograničenja prelazi u znak slobode. Iz znaka pesimizma u znak optimizma.

22. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. Mi ulazimo u centralni deo jeseni, a Škorpije u vreme slavlja i rođendana.

I stigosmo do kraja ovog "pomračenog" oktobra....pred nama je jedan dosta mentalno i fizički naporan mesec koji će nas "pogurati" u mnoge bitke. Najteže će biti one unutrašnje, one koji vodimo sami sa sobom. Mesec krajeva i mesec krajnosti.

Pa, neka nam je sa srećom!

Horoskop je pripremila astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com.