Aktuelno

Toksični bivši: 5 znakova koji postaju "noćna mora" posle raskida

U svetu astrologije, određeni znakovi Zodijaka imaju tendenciju da pokažu intenzivnije i strastvenije ponašanje nakon raskida koje ponekad može preći u oblast toksičnosti.

31.05.2024.

19:30

Izvor: Ženski magazin

2
Toksični bivši: 5 znakova koji postaju "noćna mora" posle raskida
Just Life/Shutterstock

Podeli:

Odnosi su kao sazvežđa na nebu, svaki od njih ima svoje "zvezde" i jedinstvenu priču. Dok postoje veze koje cvetaju, postoje i druge koje se ne razvijaju baš glatko.

Osobe rođene u ovih 5 horoskopskih znakova odgovaraju opisu "lošeg" bivšeg i mogu postati vaša "noćna mora" kada se rastanete.

O kojim znakovima je reč?

Škorpija

Poznate po svojoj intenzivnoj i strastvenoj prirodi, Škorpije su jedan od znakova koji lako mogu postati toksični nakon raskida. Njihova ljubav prema frazi "sve ili ništa" i filozofiji koju ona izražava može ih odvesti mračnim stazama. Kada se Škorpija oseća duboko povezano s  partnerom, teško im je da se emocionalno odvoje od njega. Strast koja je nekada bila zavodljiva tokom veze može se pretvoriti u nemilosrdnu opsesiju nakon raskida.

Rak

Rak, vodeni znak kojim vlada Mesec, sinonim je za emocionalnu dubinu. Njegova nežna priroda ga čini odličnim saputnikom, ali ga čini i sklonim toksičnosti nakon raskida. Rakovi svesrdno ulažu svoje emocije, a kada se veza završi, može im biti teško da sve ostave. Oni žude za poznatom emotivnom bliskošću i mogu ponovo da čitaju stare poruke ili posećuju mesta ispunjena sećanjima na bivšu vezu, efikasno ometajući proces emotivnog isceljenja.

Antonio Guillem/Shutterstock

Devica

Device, poznate po svom analitičkom umu i pažnji usmerenoj na detalje, mogu da zaglave u prošlosti nakon raskida. Oni imaju tendenciju da preterano analiziraju svaki aspekt veze koja se završila. One se mogu vratiti svojim starim koracima, tražeći znakove koje su propustili ili tačno uočavajući šta je pošlo po zlu - ponašanje koje ih drži zaglavljenima u nezdravom ciklusu preteranog razmišljanja.

Jarac

Jarčevi su vredni i disciplinovani ljudi koji svim svojim odnosima pristupaju sa osećajem odgovornosti. Kada se veza završi, njihova potreba za kontrolom može se pojačati. Oni mogu postati fiksirani na pokušaj da kontrolišu osećanja ili postupke svog bivšeg partnera, vođeni željom da zadrže neki privid reda nakon raskida. Ovo ponašanje može dovesti do toksičnih situacija dok se bore da prihvate nepredvidljivost emocija nakon raskida.

Blizanci

Blizanci su poznati po svojoj dvostrukoj prirodi, koja se tokom raskida može manifestovati i na pozitivne i na izazovne načine. Njihove adaptivne i komunikativne osobine mogu učiniti da se čini da se dobro snalaze u situaciji, dok se iznutra možda bore sa vrtlogom emocija. Blizanci imaju tendenciju da osciliraju između prihvatanja i poricanja, a ovo emocionalno natezanje kanapa može dovesti do toksičnosti dok pokušavaju da se pomire sa svojim osećanjima.