Aktuelno

Mesečni horoskop za avgust 2024: Blizanci su na sto strana, Rakove očekuje put, ostali?

Pa, neka nam je sa srećom!

31.07.2024.

14:15

Izvor: superžena

0
Mesečni horoskop za avgust 2024: Blizanci su na sto strana, Rakove očekuje put, ostali?
Sven Hansche/Shutterstock

Podeli:

U avgust ulazimo sa Suncem i Venerom u znaku Lava, u znaku Device se nalazi Merkur, a u znaku Vodolije retrogradni Pluton. Retrogradni Saturn i retrogradni Neptun su u znaku Riba, a Uran u znaku Bika. U znaku Blizanaca su Mars, Jupiter i Mesec.

4. avgusta imamo mlad Mesec u znaku Lava, koji je aspektovan od strane Marsa i Jupitera iz Blizanaca – što obećava vrlo aktivan, promenljiv ali i nemiran i pun previranja period pred nama.

5. avgusta Venera prelazi u znak Device – na njenom putu koji će trajati do 29. avgusta očekuju je kvadratni aspekti sa Jupiterom i Marsom, kao i opozicije sa Saturnom i Neptunom – sve u drugom delu meseca, što ukazuje na pojačavanje ljubavnih i poslovno – finansijskih peripetija.

Istog dana Merkur kreće retrogradno u znaku Device – svi "standardni" efekti retrogradnog Merkura će svakako biti prisutni – kašnjenja, ponavljanja, prolongiranja, problemi sa tehnikom, informacijama, saobraćajem i u komunikaciji – ali će biti prisutna i mogućnost da se vratimo "korak unazad", preispitamo neke svoje odluke, postupke, greške, propuste – i sve to ispravimo.

Od 14. avgusta ulazimo u pomalo nezgodnu, turbulentnu drugu polovinu meseca. Jupiter i Mars iz znaka Blizanaca ulaze u kvadratni aspekt sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba – ukazujući na probleme sa saobraćajem, velike oscilacije vremena i temperature, ali i na nemire i unutrašnje i spoljašnje konflikte, kao i na zakonske probleme.

15. avgusta Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Lava, a 28. avgusta kreće u ovom znaku direktno.

19. avgusta imamo pun Mesec u znaku Vodolije – u kvadratnom aspektu sa Uranom, opoziciji sa retrogradnim Merkurom i trigonskom aspektu sa Jupiterom i Marsom – dani oko punog Meseca donose dosta previranja, nervoze, ali i većih promena koje se naglo i neočekivano dešavaju.

22. avgusta Sunce prelazi u znak Device i počinje vladavina ovog znaka. Dodatna posvećenost poslovnom segmentu, obavezama na dnevnoj bazi i zdravlju.

29. avgusta Venera ulazi u svoje sedište i znak Vage. Vazdušnim i vatrenim znacima naredni period će doneti lakše funkcionisanje u ljubavi, dobre dogovore i bolje snalaženje u finansijskom segmentu. Generalno gledano – jednostavnije funkcionisanje u partnerstvima, više flertovanja i zaljubljivanja, lakše sklapanje dogovora i saradnji.

Generalno gledano – avgust će biti mesec sa velikim promenama i preokretima, prilično nestabilan. Nestabilno će biti vreme, ljudi još više.

Na okolnosti ne možemo uticati, ali na sebe možemo. Nemiri oko nas ne treba da aktiviraju nemire u nama. Brzina, impulsivnost i nestrpljivost ne trebaju da budu naše primarne reakcije na poticaje iz okoline. No, s druge strane gledano – avgust jeste mesec za otpočinjanje promena u onim životnim sferama u kojima se osećamo statično i zablokirano.

Pa, neka nam je sa srećom!!!