Aktuelno

Mesečni horoskop za septembar 2024: Device će doneti važne odluke, Ribe ulaze u novu fazu

Pa, neka nam je sa srećom!

31.08.2024.

12:30

Izvor: superžena

1
Mesečni horoskop za septembar 2024: Device će doneti važne odluke, Ribe ulaze u novu fazu
PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Podeli:

U septembar ulazimo sa Suncem u znaku Device, Venerom u Vagi i retrogradnim Plutonom u Vodoliji. Retrogradni Saturn i Neptun se nalaze u znaku Riba, Uran u znaku Bika, a Jupiter i Mars u znaku Blizanaca. U znaku Lava su Mesec i Merkur.

1. septembra Uran kreće retrogradnim hodom u znaku Bika, donoseći nagle i velike preokrete najpre Bikovima, ali i Lavovima, Škorpijama i Vodolijama.

2. septembra Pluton se u retrogradnom hodu vraća u znak Jarca gde će boraviti do novembra ove godine. Ovaj period bismo mogli nazvati poslednjim talasom velikih promena koji će se odraziti najpre na Jarčeve, Ovnove, Rakove i Vage. Preseci i nov početak, a u kojoj životnoj sferi i u kolikom obimu će se odvijati – naravno da zavisi od natalnih postavki i predispozicija.

3. septembra imamo mlad Mesec u znaku Device u opoziciji sa Saturnom i kvadratu sa Jupiterom koji ukazuje na zahtevan period po pitanju poslovnih tematika, ali i zdravlja. Pred nama je vreme kada je obaveza mnogo, ali i vreme u kojem se treba odgovornije postaviti i prema mentalnom i prema fizičkom stanju organizma. Moguće je povećanje respiratornih i stomačnih tegoba, ali i jesenja depresija.

4. septembra Mars prelazi u znak Raka. Tokom novembra i decembra će boraviti u znaku Lava, da bi se u januaru 2025. vratio u retrogradnom hodu u Raka, gde će boraviti sve do pred kraj aprila 2025. godine. Pozicija tranzitnog Marsa u znaku Raka ukazuje na vrlo intenzivne emocije, ljubavne borbe i povređivanja, ali ukazuje i na pojačane turbulencije u porodičnom sektoru. Moguć je porast porodičnog nasilja, nacionalizma, destruktivnosti, problemi sa vodom, radovi u kući, štete u kući. Odluke donosimo pod uticajem snažnih emocija, povređenosti, usijane glave – pa je malo verovatno da su odluke donesene na ovaj način valjane na iole duži rok.

9. septembra Merkur prelazi u znak Device u kojem će boraviti do 26. septembra. Ovo je povoljan period za posao, ako izuzmemo dane od 18. do 22. septembra koji će doneti blokade i otežanja u dogovorima, ali i pojačanu problematiku sa tehnikom i u saobraćaju.

18. septembra imamo delimično pomračenje i pun Mesec u znaku Riba. Dani oko punog Meseca su dosta nepovoljni, psihološki izazovni i ovo je definitivno vreme kada se treba primiriti, ne praviti nikakve posebne planove, već se što više opuštati, mentalno i fizički resetovati.

22. septembra Sunce prelazi u znak Vage, a mi zvanično ulazimo u jesen.

Odmah dan kasnije, Venera prelazi u znak Škorpije. Inače, tranzit Venere kroz znak Vage kroz koji ona prolazi od 29. avgusta do 23. septembra pogodovaće najpre vazdušnim znacima – Vagama, Vodolijama i Blizancima, mada će se "ovajditi" i znak Lava i znak Strelca. Generalno, tranzit Venere kroz Vagu donosi emotivna i poslovna poboljšanja, dobre dogovore i ljubavni sklad. No, prelaskom u znak Škorpije Venera će dobiti jednu intenzivniju, drastičniju, pomalo mračnu crtu – pa možemo da očekujemo porast isključivosti, ljubomore, ali i tajnih veza, a kada je posao u pitanju – ovo ukazuje na veliku borbu za materijalnu stabilnost.

Septembar mesec je uvod u prilično vrelu i burnu jesen koja je ispred nas. Pa, neka nam je sa srećom!