Lepota žene

Odgovori na najčešće postavljana pitanja u vezi sa lepotom

Predstavljamo vam listu najčešće postavljanih pitanja u vezi sa lepotom na Guglu. A spremili smo i odgovore na njih.

Četvrtak, 15.06.2017.

11:26

Izvor: B92

Odgovori na najčešće postavljana pitanja u vezi sa lepotom
Foto: Thinkstock

Podeli:

Kako se otarasiti akni?

Nažalost, akne pogađaju i do 50 odsto odraslih. Redovno čišćenje pora ključno je za prevenciju akni. Budite strpljivi i pružite šansu svakom tretmanu najmanje šest nedelja. Nemojte nikako cediti bubuljice jer će to samo dodatno pogoršati problem.

Umesto toga, potrudite se da problem sasečete u korenu – između ostalog, smanjenim unosom prerađenih ugljenih hidrata i mlečnih proizvoda, a unošenjem veće količine cinka.

Takođe, držite se što dalje od pušenja i solarijuma.

Kako da mi nestanu strije?

Tretman laserom je jedino brzo i efikasno rešenje ovog problema, ali je mana što košta mnogo.

Sama prevencija je znatno bolje rešenje – čim primetite da su strije počele da se javljaju (tokom trudnoće, na primer), kupite dobro ulje za negu kože i utrljavajte ga svaki dan. Koliko često treba prati kosu?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje jer sve zavisi od toga koji tip kose imate, kakve su vam životne navike i u kakvom okruženju živite. Perite je onoliko često koliko ste primetili da vam najviše prija, izbegavajte upotrebu šampona za suvo pranje kose, a ako želite da temeljno odstranite mrtvi sloj ćelija sa kože glave, istrljajte je najobičnijom morskom solju.

Foto: Thinkstock

Kako se otarasiti kesa ispod očiju?

Obratite pažnju na uzrok tamnih kolutova oko očiju – poput nedostatka sna, nezdrave ishrane, velike količine kofeina, nedostatka gvožđa, ili oštećenja od sunca – a zatim pristupite eliminisanju samog uzroka.

Kako smanjiti pore?

Izbegavajte preterano izlaganje kože suncu i redovno čistite lice.

Kako naneti podlogu za šminku?

Ovo pretežno zavisi od ličnih preferencija ali, u principu, najbolje je pudere nanositi velikim četkama, a proizvode u obliku kreme ili tečnom stanju - prstima ili manjim četkama.

Kako da čistim četkice za šminku?

Čišćenje četkica za šminku je vrlo bitno – time ćete im produžiti vek trajanja, maksimalno ćete iskoristiti šminku koju nanosite, i sprečićete širenje bakterija po licu. Od pomoći će biti najobičniji bebi šampon ili malo najobičnijeg sirćeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare