Popularne širom sveta: Neobične japanke hit leta

Japanske tradicionalne geta sandale smatraju se zlatnom sredinom između običnih japanki i holandskih klompi. Jedna od najvećih japanskih proizvođača ove obuće je na tržište izbacio neobičan oblik koji se rasprodaje širom sveta.

Ponedeljak, 24.06.2019.

15:28

Izvor: Super žena

Popularne širom sveta: Neobične japanke hit leta
Foto: racorn/depositphotos.com

Podeli:

Kompanija Nara Getaja (Nara Getaya) ovo leto je učinila posebnim za sve ljubitelje mačaka time što je dizajnirala geta sandale u obliku siluete mačke. Kolekcija se zove Nijara Geta (Nyara Geta), kao kombinacija reči "nya" što na japanskom znači "mjau" i "nara" kao mesto gde se proizvode sandale, prenosi portal Mymodernmet.com.

Ove sandale mogu da se kupe u devet različitih boja, nezavisno od boje ili veličine svi modeli imaju isti oblik. Na vrhu kod prstiju imaju dva mala šiljka koja predstavljaju oblik mačjih ušiju dok iza pete ima mali produžetak koji predstavlja mačji rep.

Napravljene su od čvrstog ali i udobnog vodootpornog materijala koji se zove EVA, tako da se mogu nositi unutar kuće ali i napolju, a koštaju oko 30 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.