Za ove trikove vam niko nije rekao, a temperamentno dete smiruju u trenutku

Ukoliko imate temperamentno dete, ovih par saveta bi mogli da budu od velike koristi za vas.

Ponedeljak, 28.11.2022.

10:19

Izvor: superžena

Za ove trikove vam niko nije rekao, a temperamentno dete smiruju u trenutku
Foto: KayaMe/Shutterstock

Podeli:

Pasivni trikovi, poput maženja deteta da zaspi, pevanje i čitanje, pozitivno utiču na njegov temperament, tvrde istraživači.
S druge strane, aktivnosti poput šetnje, vožnje ili igranja s detetom imaju negativan uticaj, zaključio je tim međunarodnih naučnika koji je do zaključka došao temeljnom analizom 841 roditelja iz 14 zemalja.

Svi su imali decu staorsti između 17 i 40 meseci. Roditelji su odgovarali na pitanja u vezi sa temperamentom njihove dece, ali i koje tehnike koriste prilikom uspavljivanja.

"Naša studija pokazuje da su roditeljske tehnike uspavljivanja uveliko povezane s temperamentom deteta u različitim kulturama, što potencijalno utiče na njihov razvoj. Na primer, zemlje s većim oslanjanjem na pasivne strategije imaju decu koja su se lako prilagodila socijalizaciji", kaže jedna od autorka studije, Kristi Fam sa univerziteta Washington State.

Rezultati studije objavljeni su u časopisu Frontiers in Psychology.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare