Lepota žene

Greške koje stalno pravimo kada nanosimo karmin, zbog njih nam usne izgledaju tanko

Da bi stvorile efekat "no make up" na usnama, devojke često nanose korektor ili puder umesto "nude" karmina... Pogrešna nijansa ili tehnika nanošenja mogu pokvariti ceo izgled šminke - ovo je dobro poznata činjenica. Vreme je da otkrijemo najveće greške koje pravite prilikom nanošenja karmina, zbog kojih usne izgledaju tanko.

Subota, 27.01.2024.

12:37

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Hana Dunðerov

Greške koje stalno pravimo kada nanosimo karmin, zbog njih nam usne izgledaju tanko
Foto: puhhha/Shutterstock

Podeli:

Čini se da u šminkanju usana nema ničeg komplikovanog: samo iscrtajte usne i nanesite karmin. Ipak, kako god jednostavno izgledalo, ovo retko kada iz prve daje pravi rezultat. Naročito ako vaše usne nisu pune kao kod princeza iz Diznijevog crtanog. Zajedno sa šminkerom analiziramo šest uobičajenih grešaka koje čine usne tankima.

Ovo su najčešće greške sa karminom zbog kojih vam usne ne izgledaju puno i privlačno.

1. Korišćenje pudera

Da bi stvorile efekat „no makeup“ na usnama, devojke često nanose korektor ili puder umesto nude karmina. Ovo je jedna od najvećih grešaka: ovi proizvodi, zbog svoje teksture, uopšte nisu namenjeni za nanošenje na usne. Jedno od najmobilnijih područja na licu su usne, a kada ovi tečni proizvodi prodiru u pukotine na koži, ističu sve promene u njenom reljefu i skupljaju se u nabore. Rezultat su tanke, neuredne usne. Da ne pričamo o isušivanju usana, piše Lepota i Zdravlje.

2. Tamni karmin

Kada idete u prodavnicu po novi ruž, ne možete se fokusirati samo na njegovu nijansu. Neophodno je uzeti u obzir strukturne karakteristike vaših usana – njihov oblik, konturu, veličinu. Uvek zapamtite da će tamni ruževi – vinski, patlidžan, lila, braon – vizuelno učiniti vaše usne tanjim zbog svoje boje.

Zato birajte pastelne i svetle nude nijanse. Ali ako već volite tamnije karmine, onda obavezno uradite konturisanje usana kako biste ih povećali olovkom za milimetar ili dva.

3. Suve usne

Koža usana je veoma delikatna i tanka, a bez svakodnevne nege usne postaju suve i zategnute; u ovom slučaju, bilo koji ruž će loše ležati i definitivno će vam usne izgledati tanko. Mnogi ruževi zapravo sadrže hidratantne sastojke.

Ali ovo nije dovoljno. Zbog toga, ujutro, pre početka šminkanja usana, nanesite hranljivi balzam. Takođe možete koristiti svoju uobičajenu dnevnu kremu za lice. Sačekaj par minuta. Zatim ubrišite usne salvetom i tek onda koristite ruž za usne.

4. Kontura unutar prirodnih granica

Česta greška koja dovodi do vizuelnog smanjenja usana je crtanje konture olovkom unutar prirodnih granica. Za mnoge devojke, posebno sa godinama, granice usana postaju manje primetne, zbog toga se stidimo i isključujemo olovke za usne iz naših kozmetičkih torbi. I ovo je pogrešno! Samo olovka vam može pomoći da ispravite oblik usana i napravite savršenu konturu.

Pokušajte da produžite olovku 1-2 milimetra iznad prirodne konture vaših usana, tako što ćete iscrtati liniju tik iznad nje, a zatim popunite celu površinu usana ružem, ova tehnika će ih učiniti većim.

5. Mat karmini

Tečni mat ruž za usne ima maksimum pigmenta i minimum hidratantnih aditiva, otuda i njegov nedostatak – isušuje usne i čini ih primetno tanjim. Zbog toga ne treba očekivati neobične kvalitete od mat karmina. Ne postoji takva stvar kao što je hidratantni mat karmin.

6. Efekat "degradacije"

Ovu tehniku ste možda videli kod modnih influenserki iz Koreje; unutrašnju površinu usana farbaju dugotrajnom nijansom ili ružem, a spoljnu toniraju korektorom, čime se postiže iluzija poljubljenih usana. Ova tehnika čini da usne izgledaju mnogo tanje nego što zapravo jesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare