Istraživanje je pokazalo da zaposlene majke odgajaju uspešniju decu

Zaposlene majke ne bi trebalo da osećaju grižu savest kada ostavljaju svoju decu u vrtiću zbog posla. Novo istraživanje je pokazalo da dete ima mnogo koristi od toga.

Četvrtak, 22.09.2022.

12:22

Izvor: superžena

Istraživanje je pokazalo da zaposlene majke odgajaju uspešniju decu
Foto: Arthur Bargan/Shutterstock

Podeli:

Kako prenosi "Njujork tajms", u istraživanju je učestvovalo 50.000 majki iz 25 zemalja širom sveta. Rezultati su bili zapanjujući, jer su deca zaposlenih majki imala viši nivo obrazovanja, ali i profitabilnije poslove, od kojih su zarađivala veliku količinu novca.

Jelena Đoković objasnila razliku između roditeljstva kod nas i u svetu: "Naše nije upotrebljivo"

Za razliku od njih, deca čije su majke bile posvećene domaćinstvu imala su manju platu i ne tako dobre poslove, pokazalo je istraživanje.

Jelena Đoković uživo u programu: "Dok je on radio, ja sam ih vaspitavala", "Moja će biti zadnja"

"Zaposlene majke često imaju osećaj krivice, jer smatraju da će njihovoj deci biti daleko bolje ako ostanu s njima kod kuće. Međutim, ono što smo primetili na osnovu rezultata istraživanja jeste da njihova deca imaju dosta koristi od radno sposobnih majki – primera radi, dosta rano uče o svojoj samostalnosti", objašnjava Ketlin Makgin, profesorka na Harvardu i autorka studije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare