U frižideru vam se stalno stvara led? Evo saveta kako to da sprečite

Normalno je da se u zamrzivaču skuplja led, jer čestim otvaranjem ulazi vlaga koja se potom smrzne i skupi na bočnim stranama, vrhu ili dnu zamrzivača, ali problem nastaje onda kada su ti komadi leda veliki i smanjuju prostor za hranu. Dobra vest je da se ova pojava može sprečiti ili barem umanjiti.

Četvrtak, 29.09.2022.

13:04

Izvor: vecernji.hr

U frižideru vam se stalno stvara led? Evo saveta kako to da sprečite
Foto: RossHelen/shutterstock

Podeli:

Ako su komadi leda baš jako veliki onda treba započeti proces odleđivanja. Prvo isključite frižider iz struje, otvorite vrata, izvadite hranu iznutra. Sada na red dolazi odmrzavanje koje možete ubrzati tako da stavite ventilator ili fen za kosu ispred i uključite topli vazduh. Ipak, budite oprezni da uređaj ne dođe u dodir sa vodom, stoga održavajte dovoljnu udaljenost!

Na dno zamrzivača i ispred zamrzivača stavite peškire i krpe kako biste sprečili velike bare vode.

Ako je led u manjim i tankim komadima onda ga možete jednostavno ukloniti papirnatim ubrusom koji ste prethodno namočili alkoholom.

Ono što ne bi trebalo da koristite su oštri predmeti poput noža, jer lupanjem i struganjem možete oštetiti unutrašnjost zamrzivača.

Kako sprečiti nastajanje leda u budućnosti?

Najverojatnije vam je oštećena guma za vrata frižidera, pa bi trebalo da je zamenite i tako sprečite unos vlage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare