Uređenje doma

U 2/3 slučajeva žene odlučuju gde će porodica živeti

Čak 70 odsto muškaraca nema problem s tim da žena bira kuću ili stan, a tri od četiri žene smatraju da je to sasvim "normalno" i da je odluka o lokaciji doma njihova.

Subota, 30.12.2017.

13:00

Izvor: B92

U 2/3 slučajeva žene odlučuju gde će porodica živeti
Foto: Thinkstock

Podeli:

Žene imaju zadnju reč u odabiru doma koji će deliti s partnerom, pokazala je nova studija britanske kompanije za nekretnine sprovedena na više od dve hiljade ljudi. Prema njoj, žene čak u 68 odsto slučajeva odlučuju koji će stan ili kuću iznajmiti ili kupiti.

Trećina žena smatra da je to sasvim normalno, a 73 odsto njih preuzeće na sebe gledanje oglasa, organizovanje poseta potencijalnim domovima i razgovor s agencijama za nekretnine. Većina muškaraca nema ništa protiv toga, a čak 70 odsto zbog toga je srećno. Skoro polovina muškaraca čak bi pristala i na ženinu odluku o novom domu bez da su uopšte videli nekretninu.

Iako se većina parova slaže da bi odluka o novom domu trebalo da bude zajednička, istraživači zaključuju da muškarci većinom misle da je to više ženska oblast interesovanja. Uprkos navodnom verovanju u prosuđivanje svoje bolje polovine, 30 odsto muškaraca kažu da su kupili nekretninu koja im se ne sviđa kako bi udovoljili svojoj ženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare