Uređenje doma

Četiri ideje po meri oba supružnika – kako da uredite svoje ljubavno gnezdo

Kada je u pitanju opremanje doma, često je žena ta koja donosi odluke, ali mora se voditi računa i o preferencijama supruga...

Četvrtak, 09.03.2023.

15:33

Izvor: Novosti

Četiri ideje po meri oba supružnika – kako da uredite svoje ljubavno gnezdo
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Kako i koju boju odabrati za spavaću sobu? Ovo je najčešće pitanje supružnika koji planiraju da opreme svoju spavaću sobu.

Potamnite "ženstveno"

Parovi razgovaraju o boji spavaće sobe aktivnije od ukrasa za tapete ili drugih komponenti dizajna. Obično ona voli jednu nijansu, a on drugu. Uzmite svoju omiljenu "žensku" boju i podebljajte, potamnite je, učinite je tamnijom nego inače. Moglo bi da upali.

Razblažite "muško"

Isto radite i sa omiljenim „muškim“ nijansama - bojom viskija, tamnom kožom koju razblažite sa belim detaljima da izgledaju svetlo, pa čak i "ženstveno".

Koristite crne detalje

Nekoliko tankih linija tamnog drveta je dovoljno da "ženstvena" pastelna paleta ne deluje previše mekano. Označite obrise svetlih objekata. Sledite savet Johanesa Itena, koautora Bauhausovog nastavnog plana i programa i teoretičara nove umetnosti: „Svetle boje na svetloj pozadini mogu se poboljšati tako što ćete ih staviti u crni okvir.“

Uzmite boje iz oglasa

Kombinaciju narandžaste i plave najčešće koriste trgovci da privuku mušku publiku: u SAD su to boje bejzbol tima NJujork Mets, muškarci podsvesno ovu kombinaciju smatraju "svojom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare