Ovih 7 situacija tokom seksa su podjednako neprijatne za oba pola

U spavaćoj sobi ne bi trebalo da ima mesta za strah među partnerima. Međutim, neke studije pokazale su da u seksu muškarci imaju česte bojazni vezane za veličinu penisa, postizanje i održavanje erekcije, dok žene najviše brine telesni izgled. S druge strane, neki strahovi su univerzalni kod oba pola.

Utorak, 22.02.2022.

18:30

Izvor: zadovoljna.hr

Ovih 7 situacija tokom seksa su podjednako neprijatne za oba pola

Podeli:

1. Podrhtavanje mišića i iznenadni grčevi

Seks ja telesna aktivnost koja zahteva dobru formu. Ako ne vežbate redovno ili ne održavate kondiciju na neki drugi način moguće je da ćete usred zahtevnije seksualne poze osetiti bol u mišićima ili iznenadno grčenje tela. Fizička neprijatnost će vas naterati da prekinete senzualno uživanje, ali i smanjite zainteresovanost za nastavak akcije.

2. Znojenje tela

Seks podstiče lučenje znoja i to je sasvim normalna biološka reakcija. Ali, uprkos tome, muškarci i žene strahuju da će miris i količina izlučevina odbiti partnera od daljeg seksualnog uživanja. Imajte na umu da bi redovne higijenske navike trebalo da uklone sve realne razloge za brigu oko vaše prirodne arome.

3. Kako vam izgleda pozadina iz tog ugla


Većina žena oseća neki vid neprijatnosti vezane za telo ili njegove pojedine delove. Kad je zadnjica u pitanju, na nju nisu imuni ni muškarci, koji se osećaju posebno izloženo u pozama u kojima partnerka ima pristup pozadini i anusu.

4. Da li ste prespori/prebrzi "na okidaču"

Koordinirano postizanje orgazma u istom trenu kod dve osobe tako je retka pojava da je postala urbani mit koji niko ne očekuje u spavaćoj sobi. Svako ima svoj ritam, koji je dodatno uslovljen "hemijom" s partnerom i njegovom veštinom među čaršafima. Ponekad vas je strah da vam treba mnogo vremena da postignete orgazam? Ne uzrujavajte se. On uživa u svakoj produženoj sekundi.

5. Da li imate premalo/previše dlaka na telu

Neke žene preferiraju dlake na muževnim grudima, a drugima su one odbojne. Neki muškarci vole "prirodnu" intimnu frizuru na ženi, a drugi telo bez dlaka. Besmisleno je razbijati glavu o preferencijama vašeg partnera. Ako ste u krevetu, verovatno je sve u redu po tom pitanju. Ukoliko želite da budete sigurni – pitajte, i postignite zadovoljavajući kompromis za obe strane.

6. Iznanadne telesne reakcije


Mogućnost ispuštanja vetra ili kakvog nelagodnog zvuka tokom seksa, oba pola baca u paralizirajuću brigu. Imajte na umu da je telo izloženo veliko fizičkom naporu i da ono proizvodi različite zvukove. Ako vam se nešto i "omakne", nasmejte se, okrenite incident na šalu i nastavite s uživanjem.

7. Imate li čudno lice u trenutku vrhunca

Svi se brinu kako izgledaju u trenutku postizanja vrhunca i kakve zvukove ispuštaju iz glasnica. Ne, vi niste posebni. Zaboravite na pornografske koreografije i prizore koje ste videli u art filmovima evropske kinematografije. Prepustite se uživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.