Muškarci otkrili zašto nikad ne odbijaju poziv za seks - čak i kad im nije do toga

Džesi Ford, doktorand sociologije na Univerzitetu u Njujorku, sprovela je studiju koja je pokazala da mladi muškarci nevoljno pristaju na seks mnogo češće nego što se misli.

Ponedeljak, 14.03.2022.

15:17

Izvor: superžena

Muškarci otkrili zašto nikad ne odbijaju poziv za seks - čak i kad im nije do toga
Foto: Aloha Hawaii/Shutterstock

Podeli:

Intervju sa 39 studenata, koji su protiv svoje volje pristali na seks, otkrio je različite razloge za ovu pojavu.

Samo 8 muškaraca priznalo je da je to uradilo u pijanom stanju, dok su ostali naveli da nisu osetili povezanost, da su bili umorni, da nisu imali kondom, da su želeli drugu vrstu fizičkog kontakta, ili da su pomislili da će ih partnerka u suprotnom smatrati manje muževnim.

"Nisam želeo da se nađem u toj poziciji jer je seks za mene tada i dalje bio neka vrsta emocionalne stvari. S druge strane, nisam želeo da ispadnem čudan", navodi jedan od brucoša koji je imao neželjeni seks.

"Pomislio sam na to da bi ta devojka verovatno kasnije prenela celu priču svojim prijateljicama. Bio je tu i nesvestan pritisak koji nam okolina nameće – da bi momci trebalo da uživaju u seksu u svakoj situaciji", objasnio je mladić.

Odgovori muškaraca pokazali su prisustvo širokog spektra emocija i predrasuda: strah od sopstvenog sramoćenja ili uvrede partnera, strah da partnerka ne pomisli da su nezreli, pritisak da se uvek "želi" seks, i svest o tome da bi seks uvek trebalo da bude prijatno iskustvo, bez obzira na sve.

Mlade muškarce najviše brine da će ih okolina ismevati ukoliko odbiju privlačnu ženu; da će biti nazvani "devicom", "idiotom"...

"Kada vam devojka priđe, pomislite ‘U redu, prihvatiću pruženu priliku’ jer se to skoro nikad ne dešava. Veliki broj ljudi iz tog razloga pristane na seks, iako nema stvarnu želju za tim", istakao je drugi ispitanik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.