Čist pogodak: Ove boje se idealno slažu sa drvenim nameštajem i podom

Iako su preferencije boja potpuno lične, kada birate pozadinske boje za nameštaj, možda ćete otkriti da su neke bolje od drugih u isticanju prirodne lepote drveta.

Sreda, 29.06.2022.

15:09

Izvor: Novosti, superžena

Čist pogodak: Ove boje se idealno slažu sa drvenim nameštajem i podom
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Razmotrite ove kombinacije drveta i boja koje se divno dopunjuju:

  • Borovo drvo + zelena: Toplina bora tonova meda dobro se pokazuje na srednje zelenoj boji . Ova nijansa može istaknuti žute tonove u drvetu i uravnotežiti ih hladnim kontrastom.
  • Bledo sivo-zelena je još jedan atraktivan, skroman izbor za uparivanje sa svetlim tonovima drveta.
  • Drvo narandžaste boje + plava: Pošto su ove boje direktno jedna naspram druge na krugu boja , svetla, intenzivna plava će istaći narandžaste tonove u drvetu. Ovaj izgled visokog kontrasta je odličan za one koji vole smele boje, ali može biti previše intenzivan za područja kao što su spavaće sobe kada želite da podstaknete opuštanje.
  • Prirodno drvo + žuta: Sunčane nijanse žute ističu tople tonove u drvetu, stvarajući ležeran, privlačan izgled. Ova boja neće aktivno poboljšati drvo kontrastom, ali suptilne varijacije tonova rade na postizanju prijatne ravnoteže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare