Pravila oblačenja koja će vam pomoći da odmah izgledate privlačnije

Najveću grešku čine ljudi koji se oblače onako kako su videli na lutki u izlogu. Prvo, niko nema identične proporcije. Drugo, jedan komad odeće može da stoji drugačije ako ga iskombinujete na nov način.

Utorak, 13.09.2022.

14:05

Izvor: prva.rs

Pravila oblačenja koja će vam pomoći da odmah izgledate privlačnije
Foto: GaudiLab/Shutterstock

Podeli:

Dovoljno je da pratite ovih nekoliko pravila oblačenja kako biste ostavili utisak da znate šta radite i istog trenutka ćete izgledati privlačnije:

1. Tačne proporcije

Vizuelno podelite telo na tri jednaka dela. Bluza ili košulja ne bi trebalo da pokriva više od jedne trećine. Ostale dve trećine bi trebalo da pokrivaju farmerke ili suknja.

2. Nošenje široke odeće

Široka odeća je moderna, ali samo ako siluetu naglasite kaišem oko struka ili ako prednji deo košulje uvučete u pantalone.

3. Dužina rukava

Rukavi na sakou ili kaputu trebalo bi da se završavaju do zgloba šake, a razlika između rukava sakoa i košulje trebalo bi da bude oko 1,5–2 centimetra.

4. Kratke čizme

Nošenje kratkih čizama na golu nogu vizuelno skraćuje dužinu vaših nogu. Bolje je da ih nosite uz pantalone ili duge suknje i dovoljno je da se vidi samo 2–3 centimetra gole kože oko članka.

5. Džepna maramica

Za muškarce koji se dvoume koju boju da izaberu za džepnu maramicu – izaberite belu. Bela maramica je univerzalna. Kravata ne mora uvek da odgovara boji maramice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare