Imate višak sira u frižideru? Možete ga zalediti, ali samo na ovaj način

Jedna od omiljenih namirnica, u zamrzivaču će sačuvati potrebnu svežinu.

Subota, 11.02.2023.

11:18

Izvor: 24SEDAM.RS/K.O

Imate višak sira u frižideru? Možete ga zalediti, ali samo na ovaj način
Foto: Fusionstudio/shutterstock

Podeli:

Ne mali broj puta nam se dogodilo da smo kupili neke namirnice više, pa da smo na kraju morali da je bacimo. Taj slučaj često se dešava sa sirom, kog većina ljudi maltene uvek ima u frižideru jer se sjajno slaže sa sendvičima, pastama i drugim delicijama.

A ako ste uvideli da nećete moći sve da pojedete, te da će se isušiti i izgubiti ukus, možete ga zamrznuti. Naravno, to morate učiniti na ispravan način.

Sir izrndajte, spakujte ga u kese za zamrzivač i obavezno istisnite sav vazduh. Jer ako to ne uradite i ostane u obliku u kom je, sir će se mrviti.

Kad vam zatreba, samo ga dodajte iz zamrzivača u sos da biste mu dali dodatnu aromu. Inače, sir u zamrzivaču može biti najviše pola godine i kad ga izvadite za nekoliko sati biće kao nov.

Najbolje bi bilo da na pakovanju upišete datum zamrzavanja. A ima mu leka i ako se već malo stvrdnuo i počeo da se suši. Nemojte ga bacati već ga stavite u posudu i prelijte mlekom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare