Rezultati su brzo vidljivi: Trener otkriva vežbe koje će vam pomoći da se zauvek rešite podbratka

Da li vas muči podbradak i želeli biste da ga se rešite?

Sreda, 02.08.2023.

14:10

Izvor: Glossy

Rezultati su brzo vidljivi: Trener otkriva vežbe koje će vam pomoći da se zauvek rešite podbratka
Foto: Profimedia

Podeli:

Mnogi ljudi brinu samo o jednoj stvari kada se fotkaju, a to je da im se ne vidi podbradak. Zauzimaju više različitih uglova, zatežu vilicu i koriste ostale trikove.

Personalni trener Adam Kardona otkriva da postoje jednostavne vežbe koje prirodno mogu da
"pomognu u gubitku viška masnoća oko brade i vrata", prenosi Newsweek.

"Iako je podbradak često povezan sa viškom kilograma, često je to posledica genetike. Ponekad je čak i slučaj da imate opuštenu kožu zbog brzog gubitka težine ili starenja. Vežbanje i ishrana mogu biti odlične metode za rešavanje ovog problema", objasnio je Adam.

U nastavku vam predstavljamo 3 vežbe koje će vam pomoći da izgubite podbradak.

Istezanje brade ka nebu

Prva vežba koju Kardona preporučuje za oblikovanje brade i vilice zove se istezanje brade ka nebu. Ovaj potez uključuje podizanje lica do plafona i zadržavanje poze nekoliko sekundi svaki put.

"Vežba istezanja brade ka nebu je efikasan način da stimulišete mišiće vrata i vilice i trebalo bi da je radite 10 do 20 puta dnevno", rekao je Kardona.

„Stanite pravo ili sedite uspravno, a zatim zabacite glavu unazad, usmeravajući pogled ka plafonu. Pažljivo gurnite donju vilicu u pravcu nagore, prema plafonu. Zadržite ovu pozu i brojte do 10“, objašnjava.

Zavijanje na mesec

Iako bi ova druga vežba mogla da zvuči neobično, vredi je isprobati. Kada završite nekoliko ponavljanja istezanja brade ka nebu, možete da pređete na položaj "zavijanje na mesec".

"Ovo je vežba koja može da oblikuje vašu bradu pomeranjem vrata i vilice. Ovu počinjete gledajući napred, neutralnim položajem glave i ramena", rekao je lični trener.

"Zatim nagnite glavu unazad i pogledajte prema plafonu, kada stignete tamo, gurnite donji deo vilice napred, zadržite 10 sekundi, a zatim se opustite i vratite u početnu poziciju. Ponovite ovo nekoliko puta", objasnio je.

Razvlačenje lava koji riče

"Razvlačenje lava koji riče može efikasno da oblikuje vašu bradu i preporučuje se da se izvodi 10 do 20 puta dnevno", rekao je on.

Započnite vežbu tako što ćete otvoriti usta što je moguće šire i ispružiti jezik do njegove maksimalne dužine. Zadržite ovu poziciju u trajanju od 10 sekundi, a zatim se vratite u početno stanje i ponovo pokrenite.

Za najbolje rezultate, Kardona predlaže da se vežbe rade više puta dnevno šest dana u nedelji, a možete smanjiti izgled dvostruke brade bez hirurškog noža na vidiku.

"Ovo bi trebalo da radite najmanje nekoliko puta nedeljno, a maksimalno nekoliko puta dnevno. Ali uvek dajte sebi jedan slobodan dan nedeljno da biste dozvolili da se mišići oporave i da sprečite prekomerni trening", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare