Zdravlje žene

Šarliz Teron: "Ja sam žilava devojka i ne moram da se tuširam i po nedelju dana. Tako mi odgovara"

Šarliz Teron je zaposlena mama, ali nikad ne izlazi iz kuće bez kreme za sunčanje. Takođe, veruje da joj ricinusovo ulje hrani kosu i pomaže joj da izgleda najbolje.

Četvrtak, 23.02.2023.

12:15

Izvor: 24.hr/Ema Mihanoviæ

Šarliz Teron:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

Poznata po zadivljujućem izgledu i izuzetnoj lepoti, glumica Šarliz Teron ima tajne lepote 'u rukavu'.

Baš kao i sve mame, nagrađivana glumica nema mnogo vremena za sebe, a mnogi trikovi nege kože koje koristi pristupačni su i jednostavni da ih praktikujete.

Povremeno preskače tuširanje

Iako ništa nije bolje od tuširanja nakon dugog dana, prečesto tuširanje zapravo može da isuši kožu, uzrokuje perutanje i učini da kosa izgleda masno. Šarliz Teron priznaje kako ne misli da je svakodnevno tuširanje potrebno i može da prođe nekoliko dana bez kupanja.

"Ja sam žilava devojka i mogu da izdržim bez tuširanja nedelju dana, to mi je sasvim u redu", rekla je.

Nikada ne zaboravlja da nanese kremu za sunčanje

Nošenje kreme za sunčanje jedna je od najzdravijih stvari koje možete da učinite za lepotu, jer pomaže koži duže da ostane bez bora i sprečava druge znakove starenja. Teron je zaposlena mama, ali nikad ne izlazi iz kuće bez kreme za sunčanje.

"U mojoj kući se budimo jako rano, u 5.45 ujutro, ja sam samohrana majka koja pokušava da pripremi dvoje dece, spakuje kutije za ručak i ne propusti autobus. Kad se probudim, samo isperem lice i stavim kremu za sunčanje", ispričala je.

Za kosu koristi ricinusovo ulje

Iako nema dokaza da nanošenje ricinusovog ulja koristi kosi, mnogi tvrde da njegova upotreba pomaže da im kosa brže raste i izgleda punije. Veruje da ovo lako dostupno ulje hrani njenu kosu i pomaže joj da izgleda najbolje, prenosi Bright Side.

"Neko mi je rekao za to. Stavljam ga na obrve i vlasište jednom ili dva puta nedeljno. To mi je kosu definitivno učinilo gušćom", rekla je.

Daje prednost noćnoj rutini njege kože

Kao samohrana majka, glumica nema previše vremena ujutro, a kožu pokušava da neguje uveče kad god može.

"Stvarno sam naučila da brinem o koži noću, tako da jutra često uključuju samo toplu vodu, pranje zuba i stavljanje kreme za sunčanje. Mislim doslovno, to je to. Naveče mogu da radim malo više, obično kad deca spavaju, tad imam malo više vremena za sebe", otkrila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.