Zdravlje žene

Jelena Jovanović postala mama nakon šest pokušaja vantelesne oplodnje VIDEO

Jelena je prošla kroz šest vantelesnih oplodnji, ali njena priča ima srećan kraj. Pre godinu dana rodila je ćerku i dala joj ime po doktorki Ani. Jelena Jovanović i Ana Jeremić, klinički embriolog i šef kabineta za embriologiju u klinici "Narodni front" bile su gošće emisije "Jutro".

Nedelja, 19.11.2023.

14:00

Izvor: superžena/TV Prva

Jelena Jovanović postala mama nakon šest pokušaja vantelesne oplodnje VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Dobili smo jednu devojčicu koja, kao što ste rekli, sledećeg meseca puni godinu dana. Iz te stimulacije imamo još dve zamrznute ćelije koje čekaju svoj momenat. Tako da, eto, to je prošlo vrlo uspešno, nismo odustajali. Doktorka je ta koja je uvek bila tu da nas bodri i podržava, da nam bude vetar u leđa. U međuvremenu, eto, nisam samo dobila i ćerku, dobila sam i jednog prijatelja, što je jako, jako važno", rekla je ponosna mama.

Jelena je u emisiji "Jutro" ispričala i kako je tekao proces vantelesne oplodnje.

"Tu imate dosta analiza koje se rade, moraju da znaju da se sve to radi o državnom trošku. Dobijete jedan spisak koji ispoštujete, zatim se javite u ambulantu steriliteta gde vam oni vrlo ljubazno objasne sve. Generalno, moje iskustvo u frontu, od samog ulaska u ambulantu steriliteta do momenta dok iznosim svoju ćerku u rukama, je jedno vrlo pozitivno. Tako da, u suštini, parovi do 35. godine, gde žena ne uspeva da ostane trudna treba da se pozabave hormonima, analizama. Ukoliko žena ima više od 35 godina, a već šest meseci ne može da ostaneu drugom stanju, onda bi trebalo da se javi lekaru".

Detaljnijeu video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare