Izbegnite ove greške kada pripremate čizkejk

Dovedite pripremu čizkejka do savršenstva.

Sreda, 22.07.2015.

13:52

Izvor: Stvar Ukusa

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Iako možda deluje kao jednostavna poslastica, priprema čizkejka nije baš tako laka. Ako ste se već oprobavali u pripremi ovog slatkiša, verovatno znate da nekoliko stvari može da krene naopako.

Ovo su najčešće greške u pripremi čizkejka.

Ne pridajete dovoljno važnosti kori

Ako recept zahteva koru od keksa i putera, nemojte ovlaš pomešati ove sastojke i samo prstima oblikovati koru. Kako bi ona bila savršeno ravna, iskoristite dno čaše i izvaljajte koru, a prstima možete oblikovati stranice.

Varate da su namirnice sobne temperature

Stavka da namirnice trebaju biti sobne temperature je naročito važna u pripremi čizkejka. Sastojci za fil se neće lepo promešati ako su tek izvađeni iz frižidera. Dovoljno je da namirnice budu van frižidera bar dva sata pre pripreme poslastice. Proces možete i ubrzati tako što ćete jaja staviti u toplu vodu, a puter usitnite i tako ćete brzati njegovo omekšavaje.

Izbegavate korišćenje miksera

Ne morate da mutite fil ručno, mikserom ćete bolje razbiti sve grudvice i dobiti savršenu smesu.

Preterujete s jajima

Jaja čizkejku daju bogatu teksturu, ali nemojte da preterujete. Previše jaja će upropastiti vaš trud da napravite savršen čizkejk.

Prepečete poslasticu

Sredina čizkejka bi trebalo da bude kremasta kada se izvadi iz rerne, a proces kuvanja će se nastaviti i neko vreme van rerne. Zato je važno da ne preterate u pečenju čizkejka jer će fil biti previše suv.

Budite strpljivi

Ako planirate da ukućane ili goste počastite čizkejkom posle večere, počnite s prirpemom na vreme. Ovoj poslastici je ppotrebno izvesno vreme da se hladi pre služenja kako biste uživali u savršenom ukusu.

Isecite savršene parčiće

Kako biste izbegli neugledne parčiće, između sečenja parčića umočite nož u toplu vodu i obrišite ga ubrusom, tako ćete dobiti savršene ivice i čizkejk čijim fotografijama možete da se pohvalite na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare