Beli luk vraća sjaj kosi

Iako vam se, zbog neprijatnog mirisa, ova ideja možda neće dopasti, ne brinite, aroma luka se neće osetiti, a rezultat će biti odličan.

Sreda, 21.10.2015.

13:19

Izvor: Novosti

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Kosa vam je na krajevima ispucala, a dlaka suva? Da biste joj vratili sjaj i ubrzali rast, "nahranite" je maskom od belog luka. Iako vam se, zbog neprijatnog mirisa, ova ideja možda neće dopasti, ne brinite, aroma luka se neće osetiti, a rezultat će biti odličan.

Naučna istraživanja su pokazala da ovo povrće hrani, stimuliše rast i sprečava opadanje kose. Recept je, pritom, vrlo jednostavan: 1/4 kašičice belog luka u prahu pomešajte sa 50 mililitara maslinovog ili kokosovog ulja. Kada ste promešali, dobijenu mešavinu zagrevajte samo 30 sekundi u mikrotalasnoj pećnici i maska je gotova za upotrebu. Neprijatan miris je iščileo i nemate razloga za brigu. Kada masku umasirate u kožu glave, ostavite je da odstoji 20 minuta, a onda kosu isperite i operite je šamponom koji inače koristite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare